Počelo uređenje petrinjskog Gradskog kupališta Počelo uređenje petrinjskog Gradskog kupališta
PETRINJA – Na petrinjskom Gradskom kupalištu počeli su radovi na uređenju prostora oko samog objekta, a na otvorenju su bili petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović... Počelo uređenje petrinjskog Gradskog kupališta

PETRINJA – Na petrinjskom Gradskom kupalištu počeli su radovi na uređenju prostora oko samog objekta, a na otvorenju su bili petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i njegov zamjenik Branimir Bešlić.

„Mi smo uspjeli povući određena financijska sredstva iz Ministarstva turizma Republike Hrvatske i uložit ćemo ih u naše Kupalište. Radi se o tome da se ova stara betonska podloga, koja je stara više od pedeset godina, potpuno mijenja, odnosno ide nova podnica debljine 15 centimetara sa specijalnim završnim slojem koji će dati jedan novi izgled cijelom ovom prostoru. Planiramo još postaviti i dvije „pametne klupe“, koje se pune putem solarne energije gdje će korisnici Kupališta moći puniti svoje mobitele.“ – kazao je o radovima zamjenik Bešlić.

Osim toga, u krugu Kupališta, bit će omogućeno besplatno spajanje na Internet, a također bit će postavljene i table na Brailleovom pismu za slijepe i slabovidne osobe, te će biti obilježene i staze, prema njihovim pravilima, kako bi se ti ljudi mogli samostalno kretati po Kupalištu.

Vrijednost radova je oko 400 tisuća kuna, a rok za izvođenje je 60 dana.

Bešlić je podsjetio i na prethodne radove vezane za to područje: „Ovo sve što radimo ove, na neki način, povezano je s radovima od prošle godine. Poznato je da smo napravili šetnicu od mosta u ulici Matije Gupca do Kupališta i ove godine završavamo ovim dijelom. Nadam se i da ćemo iz Intervencijskog plana „izvući“ velika sredstva i da ćemo slijedeće godine napraviti još više, naime imamo cijeli projekt, ovih dana će biti gotovo idejno rješenje, a onda će se znatna sredstva uložiti u novo uređenje Kupališta, odnosno pojasa uzvodno i auto-kampa.“

Dodao je i kako je u planu „prebacivanje“ na drugu obalu Petrinjčice, odnosno kada bude gotov aglomeracijski poduhvat i riješena odvodnja, bit će riješena i „šumica“ na ušću, tako da će to biti poveznica kao što je bila i prije Domovinskog rata.

 

 

 

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.