Počeo Dječji tjedan uz predstavu „Ljubiti, samo ljubiti“ Počeo Dječji tjedan uz predstavu „Ljubiti, samo ljubiti“
PETRINJA – Društvo naša djeca Petrinja je u sklopu petrinjskog Dječjeg tjedna organizirala predstavu Teatra Poco Loco naziva „Ljubiti samo ljubiti“. Predsjednica Društva Martina... Počeo Dječji tjedan uz predstavu „Ljubiti, samo ljubiti“

PETRINJA – Društvo naša djeca Petrinja je u sklopu petrinjskog Dječjeg tjedna organizirala predstavu Teatra Poco Loco naziva „Ljubiti samo ljubiti“. Predsjednica Društva Martina Boltužić Dževerlija ističe kako Dječji tjedan nisu mogli bolje početi.

„Predstava Teatra Poco Loco „Ljubiti samo ljubiti“ je izvrsna za otvorenje obilježavanja Dječjeg tjedna u Petrinji. Čeka nas puno aktivnosti u tom tjednu koje su namijenjene djeci, roditeljima, bakama, djedovima i pozivamo sve da prate Petrinjski radio i našu Facebook stranicu, tamo će sve biti objavljeno što vas sve očekuje“, otkriva Boltužić Dževerlija.

Autorica teksta predstave „Ljubiti samo ljubiti“ je Maja Katić koja više otkriva o samoj predstavi. „Ovo je predstava koja je nastala prema tekstovima Zvonimira Baloga, jednog najgenijalnijeg pisca za djecu u Hrvatskoj, po mom mišljenju. Radi se o jednom pužu koji se zaljubio u Ružicu i tu oni kroz puno smijeha i zavrzlama se na kraju poljube i tu djeca vrište od sreće“, otkriva Katić.

Predstava je do sada osvojila brojne nagrade kao što su nagrada „Mali Marulić“ za najbolju dramatizaciju na Festivalu hrvatske drame za djecu te Nagrada hrvatskog centra ASSITEJ za 2016.godinu za najbolju glazbu, za najbolji dramski tekst te za najbolju mušku ulogu. Katić otkriva kakve su reakcije mališana nakon predstave i koja je glavna poruka predstave.

„Jako dobre. Svi se žele fotografirati, uzeti autograme i tako dalje. Jako im se sviđa, smiješno im je, sudjeluju u predstavi. Treba samo ljubiti svoje prijatelje, mamu, tatu, sve treba ljubiti i voljeti“, zaključila je Katić.

Redateljica predstave je Renata Carola Garica, a osim Maje Katić, koja glumi Ružicu, dok Bruno Kontrec glumi puža. Predstava govori o odrastanju, vjeri u sebe i samopoštovanju, hrabrosti i odlučnosti.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.