Pod motom „I ja ću biti Olimpijac“ u Sisku održan 17. olimpijski festival dječjih vrtića SMŽ Pod motom „I ja ću biti Olimpijac“ u Sisku održan 17. olimpijski festival dječjih vrtića SMŽ
SISAK – Pod motom „I ja ću biti Olimpijac“ u Sisku je održan 17. olimpijski festival dječjih vrtića SMŽ. Organizirala ga je Zajednica sportskih... Pod motom „I ja ću biti Olimpijac“ u Sisku održan 17. olimpijski festival dječjih vrtića SMŽ

SISAK – Pod motom „I ja ću biti Olimpijac“ u Sisku je održan 17. olimpijski festival dječjih vrtića SMŽ. Organizirala ga je Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije.

„Ovo je 17. olimpijski festival dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije. Kad kažemo sedamnaesti, onda je to već puno godina i možemo reći da je to zaista dobar program i kao takav će se sigurno provoditi još dugo godina. Pokretač ovog programa na državnoj razini je Hrvatski olimpijski odbor, a organizator i provoditelj Olimpijskog festivala u Sisačko-moslavačkoj županiji je Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije“, rekao je Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ.

Zbog najavljene kiše, Festival koji je trebao biti održan na Gradskom stadionu u Sisku, prebačen je u SD „Brezovica“.

„Ukupno na ovom natjecanju danas sudjeluje osam vrtića iz Sisačko-moslavačke županije : po dvadeset djevojčica i dvadeset dječaka iz svakog vrtića, znači 320 predškolaca, djece od 3 do 6 godina. Oni se natječu u disciplinama: mali nogomet – i djevojčice i dječaci, utrci na 50 metara, štafeti 4×25 metara, bacanju loptice u dalj i skoku u dalj iz mjesta“, objasnio je Šimunović.

Netko bi, kaže Šimunović, mogao reći kako je ovaj Olimpijski festival jedna velika dječja igraonica, no za mališane koji u njemu sudjeluju ovo je uzbudljiv i važan događaj.

„Ja bih rekao da su to zaista Olimpijske igre u malome. Mi ćemo danas vidjeti ovdje i nošenje i podizanje olimpijske zastave i paljenje olimpijskog plamena i čitanje olimpijske zakletve, znači sve kao i na pravim, velikim Olimpijskim igrama. Na neki način možemo reći da danas ovi naši mali sportaši ulaze u svijet sporta. Sjećam se prije nekoliko godina jedna je djevojčica, prilikom primanja medalje rekla : „Ovo je najljepši dan u mom životu“. Zamislite koliko emocija je izrečeno u toj jednoj rečenici. Dakle, mi ćemo se svi danas ovdje igrati, pjevati, veseliti i zabavljati, ali u njihovim očima, ovo je zaista veliko natjecanje i za njih veliki dan“, rekao predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ.

Kako su organizatori i najavili, mala Olimpijada imala je sva obilježja velike. Podignuta je olimpijska zastava koju su do jarbola donijele učenice Školskog sportskog društva „Viktorovac“ OŠ „Viktorovac.

Položena je olimpijska zakletva koju su u ime svih natjecatelja izgovorili Viktorija Kastmüller i Ivan Šprišić iz Dječjeg vrtića „Sisak Stari“, domaćina ovog natjecanja.

Upaljen je i olimpijski plamen koji je krenuo iz Petrinje kao prošlogodišnjeg domaćina Olimpijskog festivala dječjih vrtića SMŽ. Upaljeni plamen do postolja su donijeli učenici sisačke Osnovne škole 22.lipnja.

Sudionike je u ime grada domaćina pozdravio zamjenik sisačke gradonačelnice Marko Krička. U ime Županije festivalu su nazočili zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak koji je Festival proglasio otvorenim.

„Na ovom natjecanju najmanje važno je pobijediti. Na ovom natjecanju važno je dobro se zabaviti, družiti se, sklopiti nova prijateljstva. Sisačko-moslavačka županija sudjeluje u organizaciji ovog natjecanja putem Zajednice športskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije. S obzirom na kreativnost naših vrtićkih mališana, sigurni smo da ćemo vidjeti neke nove tehnike u pojedinim disciplinama, primjerice u bacanju loptice u dalj ili neke nove taktike i formacije u malom nogometu kakve do sada nisu viđene u nogometnom svijetu“, rekao je Celjak.

Prije samog početka natjecanja, nastupile su mažoretkinje iz lipovljanskih „Iskrica“.

Na Festivalu su sudjelovali dječji vrtići „Bubamara“ Glina, Dječji vrtić Kutina, „Radost“ Novska, „Iskrica“ Lipovljani, Dječji vrtić Popovača, dječji vrtići Sisak Stari i Sisak Novi.

Boje Petrinje na ovom Festivalu zajedno sa svojim tetama branili su mališani Dječjeg vrtića „Petrinjčica“. Kako su se za vrtićku Olimpijadu pripremali, otkrio nam je Ante Barišić.

„Mi smo ovdje došli zato što je danas Olimpijada i danas ćemo trčati, igrati nogomet, „raditi“ štafetu i te stvari. Trenirali smo na igralištu“, objasnio nam je simpatični Ante koji na pitanje – što misli, tko će pobijediti, kao iz topa, s puno sportskog samopouzdanja i duha odgovara: „Ja!“

Prve su na teren istrčale nogometašice.

Potom i nogometaši:

Uslijedile su i ostale discipline:

Iako na ovoj Olimpijadi nije bilo važno tko će pobijediti, navijačka atmosfera na prepunim tribinama bila je zaista užarena.

Navijači su, baš kao i mali sportaši dali sve od sebe, a u pravom olimpijskom duhu, svi su navijali za sve i svaki je sportski uspjeh bio pozdravljen velikim pljeskom.

Rezultati:

TRČANJE 50m

POJEDINAČNI POREDAK  – DJEČACI

 

POREDAK

 

 

IME I PREZIME

 

VRTIĆ

1. BORNA HORVAT KUTINA
2. MISLAV REPIĆ KUTINA
3. FABIJAN FILIPOVIĆ NOVSKA
3. ANTE BARIŠIĆ PETRINJČICA

 

POJEDINAČNI POREDAK – DJEVOJČICE

 

POREDAK

 

 

IME I PREZIME

 

VRTIĆ

1. BRIGITA BRTAN NOVSKA
2. RENATA HOŠO KUTINA
3. NENSSI ŠAŠKOVIĆ LIPOVLJANI

 

ŠTAFETA  4 x 25m

POREDAK  – DJEČACI

 

POREDAK

 

 

VRTIĆ

 

SUDIONICI ŠTAFETE

1. SISAK STARI Borna Kuruzović Devčić, Ivan Šprišić, Mislav Tole, Viktor Kolarić
2. KUTINA Šimun Marić, David Horvat, Marko Galiuć, Patrik Jurišić
3. PETRINJČICA Ivan Glibo, Ilija Miočević, Ivano Aleksić, Vito Kireta
3. SISAK NOVI Pavo Zoretić, Ante Rožanković, Leon Gršić, Vanja Nikolić

 

POREDAK – DJEVOJČICE

 

POREDAK

 

 

VRTIĆ

 

SUDIONICI ŠTAFETE

1. NOVSKA Rahaela Matković, Marta Spahić, Lucija Blažević, Lucija Mesić
2. KUTINA Tena Kunić, Emili Rac, Lena Maria Matešić, Leona Rac
3. SISAK STARI Franka Stanković, Katarina Pejčinović, Jelena Stojanović, Jana Graho

 

SKOK U DALJ

POJEDINAČNI POREDAK – DJEČACI

 

POREDAK

 

 

IME I PREZIME

 

VRTIĆ

1. MIHAEL DEVČIĆ SISAK STARI
2. KARLO FRANKOVIĆ RADOST NOVSKA
3. LUKA REBIĆ KUTINA

 

POJEDINAČNI POREDAK – DJEVOJČICE

 

POREDAK

 

 

IME I PREZIME

 

VRTIĆ

1. KATJA POSAVEC SISAK STARI
2. MAJA JAMBROVIĆ PETRINJČICA
3. MAJA MARKOVIĆ SISAK NOVI

BACANJE LOPTICE

POJEDINAČNI POREDAK – DJEČACI

 

POREDAK

 

 

IME I PREZIME

 

VRTIĆ

1. ROKO IŠAK SISAK STARI
2. FILIP KOLENC KUTINA
3. MATE SABOLOVIĆ KUTINA

 

POJEDINAČNI POREDAK – DJEVOJČICE

 

POREDAK

 

 

IME I PREZIME

 

VRTIĆ

1. BRUNA ŠULEKIĆ RADOST NOVSKA
2. STELA ŠALKOVIĆ KUTINA
3. LARA TOPIĆ SISAK NOVI

NOGOMET

DJEVOJČICE

  1. mjesto
2.        mjesto  3.  mjesto
RADOST NOVSKA SISAK NOVI SISAK STARI
LEONA KOVAČEVIĆ LEONA BOROŠIĆ MEA MAJCEN
EVA KARABAJIĆ DORA MATLEKOVIĆ VIKTORIJA KASTMILER
PETRA VEBLE HANA DLESK KATARINA CRNČIĆ
LUCIJA GUDAC LARA FINDRIK LEONA MIŠURAC
MARTA GALEŠIĆ TEA MARTINOVIĆ EVA DOBRANIĆ
NELA PREKSAVEC PETRA MILJENOVIĆ LENA ŠEGOVIĆ
EMA ANDROŠEVIĆ  

ANA POLAK

 

ROZA JELIČIĆ

NIKA VIZJAK PAULINA MERKAŠ MARIJA KRAŠIĆ
NATALI MARTON TATJANA UČAKAR NINA ČUBELIĆ
ELENA KOVAČEVIĆ LUCIJA LUKAČEVIĆ LANA FERDERBAR

 

DJEČACI

1.        mjesto   2.    mjesto  3.   mjesto
POPOVAČA PETRINJČICA SISAK STARI
     
VANJA JOZIĆ BENJAMIN ZULIĆ LEO JURIŠIĆ
MARIN KOVAČ FILIP MATIĆ NIKO BARUŠIĆ
ANTONIO JURIĆ FILIP KADEČKA TONI ŠOLIĆ
IVANO MANHARD IVANO VIDOVIĆ VITO ANDRIĆ
ROKO BOROŠAK ROKO KIRIN DOMAGOJ ROSANDIĆ
SANDRO DUMBOVIĆ FRAN TOMIĆ IVAN KOVAČIĆ
MARKO MARIĆ BORNA DUMBOVIĆ DAMJAN TREBIĆ
ARIJAN KUTLEŠA JAKOV BENČAK FILIP RAKIĆ
TRPIMIR BARTA VIKTOR PUCOVIĆ ADAM HORVAT
  ANTUN KAURIĆ DINO VUJAKLIJA

 

UKUPNI POBJEDNIK:  DV Kutina

PEHAR ZA FAIR PLAY: DV Sisak Novi

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.