Pogodak jedan – tri boda vrijedan Pogodak jedan – tri boda vrijedan
PETRINJA – U derbiju 4. kola Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb nogometaši petrinjske Mladosti ugostili su momčad Save Strmec iz Strmeca Samoborskog od... Pogodak jedan – tri boda vrijedan

PETRINJA – U derbiju 4. kola Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb nogometaši petrinjske Mladosti ugostili su momčad Save Strmec iz Strmeca Samoborskog od koje su bili bolji 1:0.

(Pre)dugo, čak prvih pola sata, trajalo je ispitivanje snaga, s jedne i druge strane, uz tek nekoliko pokušaja bez konkretne završnice, a onda je u 30. minuti krenula brza domaća kontra u kojoj je Krmpotić ušao u gostujući kazneni prostor i povratnom loptom uposlio Špišića koji je potegnuo iz prve, međutim previše je bilo igrača ispred njega i lopta se od bloka odbila izvan igrališta. Sličnu akciju izveli su domaći i u 36. minuti, ovaj puta je Baćan ubacio loptu na „peterac“ gdje je Špišić u trku ostao kratak za nekoliko centimetara, a lopta ponovo izvan igrališta.

Kao po dogovoru istovjetnu akciju izveli su i gosti u 49. minuti kada je Barišić s desne strane ubacio prizemnu loptu pred domaća vrata, ali kroz šumu nogu završila je na drugoj strani igrališta. Ipak, u 52. minuti, domaći su poentirali kada je najprije pucao Krmpotić, a nakon odbijanca lopta je na „petercu“ došla do Papića koji je opalio iz okreta i unatoč reakciji vratara Spudića završila je preko crte za vodstvo Petrinjaca. U 74. minuti Jandrić si je u bijegu po lijevoj strani stvorio prigodu, ali u konačnici nije bilo dovoljno snage u udarcu i vratar Spudić je ukrotio loptu. Nakon toga, u 81. minuti, Petrinjci su pokušali preko Krmpotića iz slobodnog udarca s lijeve strane, s ruba 16-erca, kada je prebacio živi zid i gađao bliži kut odakle je gostujući čuvar mreže uspio izbaciti loptu izvan igrališta. U 88. minuti i gosti su došli u prigodu kada se Frajt u duelu s Krmpotićem na 18 metara izborio za prostor i udarac iz okreta, ali lopta je preletjela vratnicu iznad vratara Kovačevića. Sam finiš susreta, već u sudačkoj nadoknadi, donio je dva nova uzbuđenja. Najprije su domaći izveli brzu kontru u kojoj su sudjelovali Matić, Baniček i Špišić kojem je vratar Spudić ušao i šut i spasio svoju mrežu, a odmah na suprotnoj strani Mršić je naciljao vratnicu, ali bez promjene konačnog rezultata.

Ostali rezultati 4. kola su:

TONDACH (Bedekovčina) – MOSLAVINA (Kutina) 2:1

VRAPČE – SEGESTA (Sisak) 1:0

DINAMO (Odranski Obrež) – KARLOVAC 1919 1:1

ZELINA (Sv. Ivan Zelina) – MLADOST (Zabok) 0:0

ODRA – BISTRA (Bistra Donja) 2:4

GRADIĆI – SAMOBOR 4:0

GAJ MAČE (Mače) – CROATIA (Hrastje) 2:0

Trenutni poredak je: 1. GAJ MAČE 10 (+9), 2. BISTRA 10 (+7), 3. VRAPČE 9 (+5), 4. MLADOST 9 (+3), 5. TONDACH 7 (+1), 6. SAVA STRMEC 6 (+4), 7. DINAMO 6 (+2), 8. CROATIA 6 (+1), 9. GRADIĆI 6 (0), 10. ODRA 5 (+1), 11. ZELINA 5 (0), 12. SEGESTA 3 (-3), 13. MLADOST (Z) 3 (-4), 14. KARLOVAC 1919 2 (-7), 15. SAMOBOR 1 (-9), 16. MOSLAVINA 0 (-10).

U idućem, 5. kolu, u nedjelju, 16. rujna, od 16.30 sati, nogometaši petrinjske Mladosti gostovat će u Samoboru kod istoimenih domaćina, a iz čelništva kluba najavljena je organizacija navijačkog autobusa koji će put Samobora krenuti s Trga hrvatskih branitelja. Zainteresirani navijači za put mogu se prijaviti u Caffe baru „CODE“ u Turkulinovoj ulici i u uredništvu PETRINJSKOG RADIJA u ulici Matije Gupca 2.  

 

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.