Policija i ove godine provodi projekt EDWARD Policija i ove godine provodi projekt EDWARD
SISAK – Republika Hrvatska, zajedno s ostalim državama članicama Europske unije i drugim europskim zemljama, članica je Europske mreže prometne policije, takozvane TIPSOL mreže... Policija i ove godine provodi projekt EDWARD

SISAK – Republika Hrvatska, zajedno s ostalim državama članicama Europske unije i drugim europskim zemljama, članica je Europske mreže prometne policije, takozvane TIPSOL mreže koja je 2016.godine pokrenula preventivni projekt „EDWARD“, Europski dan bez poginulih u prometu.

Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

Svrha ovog projekta je da svi sudionici u prometu kritički promisle – makar i na par minuta – o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu. Ove godine projekt će biti proveden u srijedu, 19. rujna 2018.godine, a priključila mu se i naša Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Projekt EDWARD podržava svih 30 država članica spomenute Europske mreže prometne policije te je velik broj poznatih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika prisegnulo da će širiti EDWARD afirmativne prometne poruke.

Učinio je to i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, pozivajući sve građane da se uključe u projekt. „Nula smrtno stradalih u prometu se možda čini kao nemoguća misija. Jedan dan bez smrtno stradalih u prometu možda ipak nije tako nemoguće ostvariti. 365 puta po jedan dan i uspjeh je tu. Pridružimo se projektu EDWARD i potrudimo se svi zajedno da već danas nitko ne strada u prometu“, rekao je Božinović.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.