Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zimskiuvjetiuniverzalna

Policija: „Pridržavajte se zakonskih obveza prilikom nastupanja zimskih uvjeta“

PETRINJA/SISAK – Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, ali i Policijske postaje Petrinja, skreću pozornost kako na snagu stupaju zimski uvjeti na cestama. „Zimski uvjeti na cesti su takvi uvjeti kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. Kada nastupe zimski uvjeti vozila moraju imati zimsku opremu, kako bi u prometu mogli sudjelovati sigurno za sebe i druge sudionike u prometu“, stoji u njihovom priopćenju.

„Od zimske opreme za osobna vozila i druga motorna vozila čija masa ne prelazi 3,5 tone, moraju imati zimske gume ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 milimetra i s pripremljenim lancima za postavljanje na pogonske kotače. Autobusi i druga teretna vozila moraju imati lance na pogonskim kotačima ili zimske gume postavljene na pogonskim kotačima“, ističu iz Policije.

„Također savjetujemo vozačima da se prije kretanja na put informiraju o stanju prometnica, da brzinu kretanja vozila prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti, da paze na razmak između vozila, izbjegavaju nagla kočenja, nagle kretnje sa svojim vozilima. Također vas obavještavamo da je od 2013.godine stupila na snagu Odluka o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj te novi Pravilnik o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama“, stoji u priopćenju Policijske postaje Petrinja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X