Pomognite Udruzi KAS. Trebaju sijeno za konje i drugu hranu Pomognite Udruzi KAS. Trebaju sijeno za konje i drugu hranu
SISAK – Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS pomaže zajednici organizirajući programe terapijskog jahanja za sve osobe s različitim oblicima invaliditeta. Tajnica Udruge... Pomognite Udruzi KAS. Trebaju sijeno za konje i drugu hranu

SISAK – Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS pomaže zajednici organizirajući programe terapijskog jahanja za sve osobe s različitim oblicima invaliditeta.

Tajnica Udruge Anita Trstenjak nam je rekla kako ove godine slave petnaest godina rada. Trenutno imaju deset konja od kojih se šest koristi za terapijsko i rekreacijsko jahanje. Ovih dana iz Udruge stiže poziv u pomoć jer im nedostaje hrane za konje:

„Ova godina je bila sušna i imamo veliki problem s nabavkom sijena kojeg nema i koje je znatno skuplje nego prijašnjih godina. Molili bi sve dobre ljude, ako bi nam mogli pomoći bilo donacijom sijena, bilo novčano da se može kupiti. Osim sijena trebala bi nam i zrnata hrana za zimski period kad se konjima daje zrnata hrana, a to su ječam, zob, kukuruz.  Konji još jedu i mrkve i jabuke. To su im poslastice, odnosno nagrade, kad nešto dobro naprave. Oni mogu jesti i stari kruh, tikve, zelje, svašta mogu jesti.“

A terapijski konji su iznimno važni djeci s poteškoćama u razvoju jer poboljšavanju opće stanje djeteta. Dijete vježba uz savjete fizioterapeuta te se poboljšava njegovo psihičko i fizičko stanje, dodaje Trstenjak:

„To dijete ima neku smislenu aktivnost na otvorenom. Nekad se druži i sa svojim vršnjacima, s našim volonterima. Njegovi roditelji se mogu družiti s roditeljima drugih korisnika. Znači, nije to samo poboljšanje fizičkog, nego i psihičkog stanja korisnika. Koliko god ima aktivnosti za djecu s poteškoćama u razvoju, to nije dovoljno. Svaka takva aktivnost je jedan plus više, jedan razlog da se oni osjećaju jednako kao i zdrava djeca.“, dodala je Trstenjak.

Ukoliko imate mogućnosti i odlučite pomoći Udruzi, možete se obratiti na brojeve mobitela, predsjednica Udruge Alenka Berendika (098 430 365 )te tajnica Udruge Anita Trstenjak (098 430 523). Broj žiro računa Udruge na koji možete uplatiti novčanu pomoć je: 2484008-1103484674, a prijeko potrebnu hranu za konje, dakle jabuke, mrkve, zelje, sijeno, kukuruz, zob, ječam itd., možete donijeti u Udrugu KAS u Galdovo na adresu Savska bb.

Foto: Udruga KAS

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.