Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
pešutfotka

Popravljajući krov, volonter s područja Vrbovskog poginuo u Petrinji

PETRINJA – Potres u Petrinji, nažalost odnio je još jedan ljudski život, ovaj put indirektno. Za vrijeme radova na jednoj od potresom pogođenih kuća, danas oko 10 sati s krova je pao muškarac s područja Vrbovskog, (rođen 1963. godine) koji je ubrzo nakon toga preminuo.

„Danas nešto iza 10 sati, 59-godišnjak koji je došao iz Vrbovskog kod svoje obitelji ovdje u Petrinju pomagati u obnovi, konkretno na krovu porušene kuće, popeo se na ljestve i sa visine, kako smu mi rekli, od nekih 4 – 4,5 metra skliznuo je niz krov i pao na tlo gdje su ga oživljavali. Hitna pomoć je odmah došla, međutim nakon kratkog vremena muškarac je preminuo. Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su obavili očevid u nazočnosti mrtvozornika koji je naložio mrtvozorničku obdukciju, budući je obitelj kod koje je bio kazala kako je bio „tlakaš“ i da je imao zdravstvenih problema, tako da u ovom trenutku ne možemo sa sigurnišću znati uzrok smrti sve dok se ne obavi mrtvozornička obudukcija“, rekao je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut, dodajući kako će rezultati obudkcije biti poznati vjerojatno sutra.

Žaljenje i sućut zbog ove tragedije, izrazio je i petrinjski gradonačelnik Drainko Dumbović:

„Nemojte se neorganizirano penjati na krovove. Znam da je teško gledati svoju imovinu i muku, ali najteže je doći pred obitelj i reći da više nemaš najbližega. U toj pomoći možemo napraviti prestrašne štete, a s druge strane kad pogledamo da je čovjek izgubio život, onda ne postoje riječi da umanjimo bol. I onda kako pred te ljude?”, rekao je Dumbović.

U Petrinju ovih dana pristižu volonteri iz svih krajeva Hrvatske (i šire), ljudi velikog srca, spremni pomoći na svaki način. Uz veliku zahvalnost svima koji su ovih dana uz Petrinju i Petrinjce i čitavo ovo područje postradalo potresom, ipak i jedan apel volonterima – radite s oprezom, u dogovoru s vatrogascima i ostalim stručnim službama, jer sve  drugo, osim izgubljenog života, može se nadoknaditi, popraviti i vratiti.

 

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X