Posjetite putujuću izložbu „Konvencija o pravima djece“ u Srednjoj školi Petrinja Posjetite putujuću izložbu „Konvencija o pravima djece“ u Srednjoj školi Petrinja
PETRINJA – Povodom Dječjeg tjedna u petrinjskoj Srednjoj školi sve do kraja tjedna možete razgledati putujuću izložbu naziva „Konvencija o pravima djece“ koju su... Posjetite putujuću izložbu „Konvencija o pravima djece“ u Srednjoj školi Petrinja

PETRINJA – Povodom Dječjeg tjedna u petrinjskoj Srednjoj školi sve do kraja tjedna možete razgledati putujuću izložbu naziva „Konvencija o pravima djece“ koju su pripremili Marija Orlić, Mislav Malović, Nikola Grahovac i Laura Miketin.

„Sama izložba je stvarana dva tjedna i ima oko 20-tak fotografija. Naša glavna ideja je bila da mi ta prava djece prikažemo na našim vršnjacima, odnosno srednjoškolcima“, pojasnio nam je Nikola Grahovac, a više nam je otkrio i Mislav Malović. „Mi smo željeli te fotografije prikazati sa učenicima naše škole. Tu su se javili zainteresirani učenici. Fotografije smo uređivali tako da je podloga crno-bijela, dok smo određene objekte istaknuli u boji da bi prikazali što određeno pravo na što ono asocira i što ono znači“, pojašnjava nam Malović.

Njihova profesorica Vesna Boltužić ističe kako su ideju o ovoj izložbi učenici s oduševljenjem prihvatili. „Ideja je bila da se Konvencija o pravima djece približi i odraslima i djeci i zato smo odlučili napraviti jednu putujuću izložbu da dođemo u sve osnovne škole i da u našoj Srednjoj školi ta izložba bude kao jedan stalni postav. Učenici su to kao ideju prihvatili i izvanredno realizirali izradom fotografija, i spajanjem sa određenim člancima iz Konvencije“, pojasnila je dodatno Boltužić.

Na prijedlog Saveza društava naša djeca Hrvatske ovu izložbu su prijavili na Stručno-znanstveni skup u Varaždinu pod nazivom „Djetinjstvo i dječja prava“ kao i na završnu konferenciju akcije Grad prijatelj djece.

„Također ćemo napraviti jednu on-line verziju koja će biti na stranicama Saveza društava naša djeca Hrvatske na Dan dječjih prava, a isto tako i na stranicama naše škole. Ovim putem želim pohvaliti naše učenike Mariju Orlić, Mislava Malovića, Lauru Miketin i Nikolu Grahovca koji su izvanredno napravili materijale, a jedan tekst o dječjim pravima napisala je Madu Hadžić koji će biti jedan sastavni dio izložbe“, zaključila je Boltužić.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.