Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
sibic01072020

Posljednje pripreme za proslavu Dana sela u Sibiću

SIBIĆ – Zavičajno-braniteljske udruga Sibić i Mjesni odbor Sibić obavljaju posljednje pripreme povodom proslave Dana sela Sibić, kao i njihovog zaštitnika Svetog Benedikta. U završnoj fazi je i izgradnja Spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata, a kako je cijela priča oko sela Sibić počela, podsjetio je Boris Dražetić, predsjednik Zavičajno-braniteljske udruge Sibić.

„Moram se malo vratiti tri do četiri godine unazad. Priča je počela prije četiri godine kada smo moj kolega Robert i ja vidjeli da se u našem selu ne događa ništa, da selo jednostavno izumire i propada, druga sela tu i tamo, zavisi kako koje, u kojima se nešto radi, u nekom malo više, u nekom malo manje. Imali smo volju, motivaciju, želju, htjenje, trebali smo samo podršku. Podršku smo dobili od našeg gradonačelnika Darinka Dumbovića. To je bilo prije četiri godine“, istaknuo je Dražetić.

Dodaje kako su od tada u selu napravili puno, upravo uz pomoć petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića. „Sukus svega je da 2020.godine imamo uređeno seosko igralište sa golovima, rasvjetnim stupovima, kućicom od Zavičajno-braniteljske udruge, kuću koju je sufinancirao grad u 100-postotnom dijelu, kuću od Mjesnog odbora, imamo spajanje elektrifikacije našeg igrališta, naših rasvjetnih tijela, a sve je krenulo sa nasipanjem nerazvrstanih cesta, odnosno poljskih puteva i došli smo danas do otvaranja Spomen obilježja i uređenje platoa za crkvicu Svetog Benedikta“, rekao je Dražetić.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović se zahvalio mještanima Sibića što čuvaju tradicionalne vrijednosti svoga sela. „Mještani Sibića koji ste kroz povijest pokazali da ste uvijek bili mukotrpni, pogotovo u novijoj povijesti gdje moramo prije svega odati pijetet prema svima onima kojih danas nema među nama, koji su dali svoje živote i koji su je utkali u domovinu Hrvatsku i koji su stvarali domovinu Hrvatsku. I kada je meni došla mlada ekipa koja je htjela nešto napraviti za svoje mjesto, nisam postavljao nikakve uvjete nego sam rekao da idemo nešto napraviti da vidim koliko ste vi zainteresirani. Grad Petrinja treba među ljudima imati svoje partnere, partnere koji vole svoj kraj, svoj zavičaj, svoju Domovinu i koji pokazuju senzibilitet koji je od stvaranja Domovine do elementarnih potreba kako obilježiti i imati svoj dan mjesta, kako imati svog zaštitnika. To je san svakog mjesta u našem gradu“, rekao je Dumbović.

Izgradnju novog Spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata u Sibiću financirali su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Petrinja sa sveukupno 80 tisuća kuna, dok je uređenje njihove kapelice u Sibiću u potpunosti financirao Grad Petrinja.

Dodat ćemo na kraju kako je proslava Dana sela Sibić planirana u subotu 11.srpnja, kada će upravo od 16 sati i 30 minuta biti otkriveno novo Spomen obilježje žrtvama Domovinskog rata, nakon čega će biti služena sveta misa, a kulturno-umjetnički program uz Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Mošćenica započinje od 18 sati, dok će od 19 sati započeti zabavni program na seoskom igralištu uz grupu Stare kočije. Nakon obilaska radova, na Spomen obilježju, petrinjski gradonačelnik je obišao i OPG Dražetić.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X