Potpisani ugovori o sufinanciranju javnog riječnog prometa u Županiji Potpisani ugovori o sufinanciranju javnog riječnog prometa u Županiji
SUNJA – U Gradusi Posavskoj sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisao je ugovor o sufinanciranju javnog riječnog prometa u Sisačkoj-moslavačkoj županiji za 2018.godinu s predstavnicima... Potpisani ugovori o sufinanciranju javnog riječnog prometa u Županiji

SUNJA – U Gradusi Posavskoj sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisao je ugovor o sufinanciranju javnog riječnog prometa u Sisačkoj-moslavačkoj županiji za 2018.godinu s predstavnicima općina Martinska Ves i Sunja.  Župan Žinić je istaknuo kako je skelski prijevoz itekako bitan za stanovnike s ovih područja.

„Doista mi je drago da možemo sufinancirati ova skelska mjesta prijevoza, zajedno sa Sunjom i Martinskom Vesi. Da nema tog sufinanciranja pitanje je da li bi ove skele ovakve bile, da li bi ovi skelski prijelazi funkcionirali. To mi kao županija zajedno moramo voditi računa da osiguramo koliko toliko normalan život na ovim prostorima“, kazao je Žinić.

Dodaje kako su ova skelska mjesta i prijelazi bitni za prelazak ljudi, strojeva i automobila. „Na području Sunje u godinu dana na dva skelska mjesta, prevezeno je 7546 osoba i 6366  vozila, na godišnjoj razini. Veliki je to broj i putnika te vozila. Na dva skelska mjesta prijelaza u Martinskoj Vesi, prevezeno je u prošloj godini 6869 osoba i 6613 vozila. Podjednako je to broj vozila i putnika, s te strane i dalje ćemo podržavati i sufinancirati ova skelska mjesta“, kazao je Žinić.

Sredstva za sufinanciranje ovakvog prijevoza osigurana su iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije za ovu godinu. „Ove godine to je po 100 tisuća kuna za svaku općinu. Nadam se da će uz ova sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Općina biti dostatna da ovih pet radnika na skelama u Sunji i šest radnika u Martinskoj Vesi mogu raditi. 11 je to ljudi, ali je vrlo bitno i tih 11 ljudi da imaju određenu plaću, ali ono što je najvažnije, da omogućimo normalni promet između dviju obala“, kazao je Žinić. Ujedno je najavio kako će pokušati da se ovakva skelska mjesta rangiraju kao i trajektni promet kako bi ovakav prijevoz bio kompletno financiran iz Državnog proračuna.

Foto:SMŽ

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.