Povodom Dana HV-a i HKV-a održan Dan otvorenih vrata Povodom Dana HV-a i HKV-a održan Dan otvorenih vrata
PETRINJA – Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji, upriličen je Dan otvorenih vrata... Povodom Dana HV-a i HKV-a održan Dan otvorenih vrata

PETRINJA – Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji, upriličen je Dan otvorenih vrata vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“.

„Širom Lijepe naše Hrvatska vojska je izašla u hrvatske gradove da bi pokazala ono najbolje što ima, a to su hrvatska vojska, oprema i naoružanje domaće proizvodnje, znači mogli su vidjeti Borbena oklopna vozila „Patria“, hrvatsko naoružanje, puške, pištolje, vozila i hrvatskog vojnika, što je najbitnije u Hrvatskoj vojci koja je u mnogo čemu napredovala što se tiče same tehnike, smještaja, jer hrvatski vojnik ima dobar smještaj i dobre uvjete za daljnji razvoj i usavršavanje u svojoj karijeri.“ – kazao je poručnik Vladimir Kordić, zapovjednik 3. mehaniziranog voda u 2. mehaniziranoj satniji u 1. mehaniziranoj bojni „Tigrovi“.

Dodao je i kako su se građani mogu upoznati sa studijem na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“, odnosno njegovim sveučilišnim programima, kao i s mogućnošću uključivanja u Hrvatsku vojsku putem dragovoljnog služenja vojnog roka.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.