Povodom Svjetskog dana borbe protiv bjesnoće, o ovoj bolesti razgovarali smo i u nedjeljnoj Dijagnozi Povodom Svjetskog dana borbe protiv bjesnoće, o ovoj bolesti razgovarali smo i u nedjeljnoj Dijagnozi
Na poticaj Svjetske zdravstvene organizacije, od 2006. godine 28. rujna obilježava se kao Svjetski dan borbe protiv bjesnoće. Republika Hrvatska u njegovu obilježavanju sudjeluje... Povodom Svjetskog dana borbe protiv bjesnoće, o ovoj bolesti razgovarali smo i u nedjeljnoj Dijagnozi

Na poticaj Svjetske zdravstvene organizacije, od 2006. godine 28. rujna obilježava se kao Svjetski dan borbe protiv bjesnoće. Republika Hrvatska u njegovu obilježavanju sudjeluje od 2010. godine. Ususret ovom danu, o bjesnoći smo u nedjeljnoj Dijagnozi razgovarali s liječnicom Svjetlanom Ančić – Birač, specijalisticom epidemiologije u petrinjskoj antirabičnoj ambulanti Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Što je bjesnoća, što je uzrokuje, kako se prenosi, kako se manifestira, može li se liječiti i kako, može li se prevenirati, koliko je danas prisutna-neka su od pitanja o kojima smo razgovarali s liječnicom. Odgovore možete poslušati ovdje:

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.