Predavanje o američkoj svemirskoj agenciji NASA privuklo veliki broj građana Predavanje o američkoj svemirskoj agenciji NASA privuklo veliki broj građana
PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja i ove godine je ugostila članove američke neprofitne kršćanske organizacije „HiS PRINT Ministries“ koji su održali predavanje... Predavanje o američkoj svemirskoj agenciji NASA privuklo veliki broj građana

PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja i ove godine je ugostila članove američke neprofitne kršćanske organizacije „HiS PRINT Ministries“ koji su održali predavanje o američkoj svemirskoj agenciji NASA. Predavanje su zajedno održali David i Sharon Beal, a upravo nam je David otkrio zbog čega su se ove godine odlučili za predavanje o NASA-i.

„Ovo je sve počelo kao hobi. Dok sam odrastao volio sam istraživati svemir i graditi teleskope. Na ovom predavanju večeras naučili smo ponešto o NASA-i, a isto tako i o zakonima prirode koji omogućuju putovanje svemirom. Osim NASA-e, zainteresiran sam jako i za Europsku svemirsku agenciju, odnosno bilo koga tko istražuje svemir“, rekao je David Beal.

Svi posjetitelji Knjižnice tako su mogli više saznati o povijesti NASA-e, brojnim njihovim projektima, letu u svemir, kako uopće dolazi do leta, kao što su David i Sharon otkrili planove NASA-e u budućnosti, kao što je slanje ljudi na Mars.

Kako nam otkriva Ante Mrgan, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja, ovo je druga godina zajedničke suradnje naše Knjižnice i članova „HiS PRINT Ministriesa“. „Jedna uspješna suradnja nastavlja se i ove godine s našim američkim prijateljima koji su danas održali predavanje o američkoj svemirskoj agenciji NASA. Predavanje je vrlo zanimljivo, zanimljiva je bila radionica, bilo je dosta djece i jako smo zadovoljni što je ovakva posjeta, zahvaljujući naravno i Petrinjskom radiju. U četvrtak nas očekuje predavanje o Washingtonu i njegova povijest, ista ekipa ponovno dolazi u našu Knjižnicu“, rekao je Mrgan koji na kraju dodaje kako vjeruje da će ova suradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Dodat ćemo kako su na samom kraju ovoga predavanja svi posjetitelji i sami mogli izraditi svoj primjerak raketa i to od papira i slamki. Podsjetimo, članovi ove američke neprofitne kršćanske organizacije već dugi niz godina dolaze u Hrvatsku. Prvo su dolazili zbog baseball kampa u Sisku, a u međuvremenu su svoje dolaske proširili i brojnim drugim i različitim programima. Prošle godine su tako članovi ove organizacije u našoj petrinjskoj Knjižnici održali predavanje o Američkim indijancima.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.