ZAGREB – Premijer Andrej Plenković kazao je na početku sjednice, govoreći o Agrokoru, da treba trezveno pristupiti dijalogu i s kompanijom i s vjerovnicima....

ZAGREB – Premijer Andrej Plenković kazao je na početku sjednice, govoreći o Agrokoru, da treba trezveno pristupiti dijalogu i s kompanijom i s vjerovnicima. Očekuje da se u najkraćem roku krene u rješavanje stanja. Želim reći da trebamo svi zajedno smiriti loptu, vrlo trezveno pristupiti dijalogu koji vodimo s kompanijom i najvažnijim vjerovnicima, od kojih očekujemo da u vrlo kratkom roku zajednički pristupe planu razrješavanja postojećih poteškoća u poslovanju, na koje su između ostaloga u svojim izvješćima proteklih tjedana ukazale i međunarodne rejting agencije, izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

Ponovio je da je Agrokor značajan subjekt hrvatskog gospodarstva te da će pažljivo pratiti sve aktivnosti koje su vezane uz tu kompaniju. Nadamo se da će doći do pozitivnog razrješenja situacije, a ono što je uloga Vlade RH je da vodimo računa o ukupnoj stabilnosti i održivosti gospodarskog i financijskog sustava zemlje, rekao je premijer. Dodao je da su sve aktivnosti Vlade vode kroz dijalog i vode se na zakonit način.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.