Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00051

Pri kraju radovi na budućem dječjem igralištu u Taborištu

TABORIŠTE – Pri kraju su radovi na budućem dječjem igralištu u petrinjskom mjestu Taborište. Ukupna vrijednost projekta navedenog dječjeg igrališta veličine 380 kvadratnih metara je gotovo 435 tisuća kuna.

Kako je cijeli ovaj projekt realiziran pojasnio je Sven Dorotić iz Lokalne akcijske grupe „Zrinska Gora-Turopolje“. „Ovaj projekt je financiran sredstvima Europske unije, programom Ruralni razvoj, mjera 19.2..To je mjera kojom se financiraju LAG-ovi. Unutar ove mjere raspisan je natječaj 2.1.1., koji je istovjetan nacionalnom natječaju 7.4.1., i Grad Petrinja je za ovaj projekt dobio 332.400,00 kuna, a uložio je dodatnih 120 tisuća kuna vlastitih sredstava jer je išla izmjena projekta“, pojasnio je Dorotić.

Igor Hranilović, nadzorni inženjer na ovom projektu je kazao kako su radovi na ovom projektu dječjeg igrališta započeli krajem kolovoza ove godine, rok izvođenja radova je šest mjeseci, no međutim, radovi će, poručuje Hranilović, biti gotovi i prije roka.

„Kao što vidite ovo je sada u visokoj fazi gotovosti. Uklopili smo se u investiciju kompletno. Ovo će biti novo igralište u samom Taborištu, tako da će mladi imati mjesto gdje će se moći zadržavati. Ovdje je predviđeno jedno malonogometno igralište koje može biti i rukometno. Isto tako za djecu je predviđena ljuljačka i multifunkcijska igračka, a za bake, eventualno mame ili tako nešto, su klupe gdje mogu sjesti, popričati i malo se družiti“, rekao je Hranilović.

Alen Tišinić, zamjenik predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Taborište se zahvalio Gradu Petrinji i gradonačelniku na ovom projektu i na realizaciji istoga. „Kao i svakom selu ovo nam znači puno. Svako poboljšanje standarda u bilo kojem dijelu sela, ruralnog područja, znači puno za ostanak mladih ljudi, za našu djecu koja će ovdje s nama nastaviti živjeti i u koje ulažemo kroz te projekte, ne samo u Taborištu, nego i u drugim selima, i u samom gradu. To je pohvalno i nadamo se da ćemo još kroz neke projekte i sa Gradom nastaviti surađivati i u Taborištu dići standard života“, rekao je Tišinić te dodaje kako u Taborištu imaju oko 20-tak djece.

Radove na budućem dječjem igralištu u Taborištu obišao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović  koji je istaknuo kako su dobra djela napravljena. „Mislim da ovi projekti koji dolaze iz EU fondova, koji su usmjereni na život i nadgradnju boljeg života su došli na pravo mjesto. Zahvaljujem se na dobrim projektima, zahvaljujem se izvođačima, nadzoru, domaćinima Vijeću Mjesnog odbora koji su također imali veliku ulogu i strašan i veliki poticaj da nešto naprave za budućnost. Taborište je u Domovinskom ratu izgorjelo, znamo da sada imaju društveni život, znamo da kroz taj društveni život pokazuju kako bi trebalo ostati ovdje. Imamo vrijedne ljude, djecu koja su tu“, kazao je Dumbović te na kraju poručuje kako i ovim igralištem samo potvrđujemo kako je Grad Petrinja uistinu Grad prijatelj djece.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X