Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vijecakulasicjanjaningv31

Prihvaćeni programi i financijski planovi Vijeća bošnjačke i srpske nacionalne manjine Grada Petrinje

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća, gradski vijećnici su raspravljali o Programu rada i Financijskom planu Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje za 2020. godinu, a njihov program i plan je predstavio Hajrudin Kulašić, predsjednik tog Vijeća.

„Program rada i Financijski plan Vijeća bošnjačke nacionalne manjine je gotovo svake godine isti jer sve naše aktivnosti su svake godine iste, osim godine kada su izbori. Za ove naše programe potrebna su nam i financijska sredstva, stoga tu je i financijski plan koji je gotovo svake godine isti. Ove godine on je 76.600 kuna“, rekao je Kulašić.

Bošnjaci tako i iduće godine planiraju proslaviti Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine, obilježiti Dan bijelih traka, održati Večer folklora i sevdaha kao što planiraju proslaviti i Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Navedeni program i financijski plan Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje za 2020. godinu je usvojen jednoglasno.

Raspravljalo se i o Programu rada i Financijskom planu Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje za 2020. godinu koje je vijećnicima predstavio predsjednik tog Vijeća Nikola Janjanin. Za svoj program potražuju 60 tisuća kuna, a u konačnici su vijećnici navedeni program i plan podržali jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X