Prije proljetnih praznika, potraga za uskršnjim jajima Prije proljetnih praznika, potraga za uskršnjim jajima
  PETRINJA – Učenici produženog boravka Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja zajedno s učenicima 3.b razreda, dan prije proljetnih praznika začinili su druženje dječjom... Prije proljetnih praznika, potraga za uskršnjim jajima

 

PETRINJA – Učenici produženog boravka Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja zajedno s učenicima 3.b razreda, dan prije proljetnih praznika začinili su druženje dječjom igrom uz traženje pisanica koje je uskršnji zeko sakrio u školskom vrtu. Ovoga puta zeko nije ostavljao tragove, već je pripremio plan za učenike prema kojem su se snalazili u prostoru od starta do cilja. Za mlađe učenike tako su pripremljeni jednostavniji zadaci, dok su se stariji učenici trebali prisjetiti orijentacije prema Suncu.

„Svi su se zainteresirano prihvatili zadataka i slijedili točno upute prema planu. Nisu mogli sakriti svoje oduševljenje kad su pronašli prve pisanice, skrivene u grmlju i neobičnim mjestima u školskom vrtu. Zajedničkim snagama napunili su košaru uskršnjim šarenilom. Zeko ih nije zaboravio nagraditi. Svi su dobili ukrasne i čokoladne pisanice. Za učenike u produženom boravku uskršnji je zeko pripremio i male poklone. Svi su bili jako veseli i sretni“, ističe Zdenka Gašparić Baniček, učiteljica u produženom boravku Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja.

Uz boravak na svježem zraku sa svojim učiteljicama, mališani su igru upotpunili tjelesnim aktivnostima. Osim hodanja i trčanja, druženje je bilo ispunjeno pjesmom i plesom.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.