Priveden pa pušten Ivan Bobetko, sin generala Janka Bobetka Priveden pa pušten Ivan Bobetko, sin generala Janka Bobetka
ZAGREB – Ivan Bobetko, sin pokojnog generala Janka Bobetka, priveden je u sjedište kriminalističke policije u Zagrebu. Informaciju je potvrdio Pavao Miljevac, predsjednik Hrvatskog... Priveden pa pušten Ivan Bobetko, sin generala Janka Bobetka

ZAGREB – Ivan Bobetko, sin pokojnog generala Janka Bobetka, priveden je u sjedište kriminalističke policije u Zagrebu. Informaciju je potvrdio Pavao Miljevac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora koji je istaknuo kako mu Bobetko nije mogao otkriti zbog čega se nalazi u prostorijama kriminalističke policije jer je, kako tvrdi Miljevac, istraga tajna.

U medijima se Bobetkovo privođenje dovodi u vezu s istragom o ratnim zločinima počinjenima u Sisku 1991.godine. Bobetko je na policiji ispitan o sumnjama vezanim uz ratni zločin na sisačkom području, a policija ga je nešto prije 14 sati i pustila te ističu kako je Bobetko priveden samo radi davanja iskaza.

“General Ivan Bobetko nije priveden niti pozvan u policiju ni kao osumnjičenik niti kao svjedok. General Ivan Bobetko pozvan je u nadležnu policijsku upravu radi davanja točno određenih obavijesti o moguće počinjenim zločinima na području grada Siska tijekom 1991. i 1992. godine u sklopu provođenja izvida o tim zločinima u smislu čl. 206. Zakona o kaznenom postupku.”, priopćeno je iz DORH-a.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.