Problemi s visokim vodostajima u Maloj Gorici, odsječeno 10-tak kuća Problemi s visokim vodostajima u Maloj Gorici, odsječeno 10-tak kuća
  MALA GORICA – Visok vodostaj rijeke Kupe ponovno je prouzročio probleme u petrinjskom naselju Mala Gorica gdje je ugroženo desetak kuća. Jedna od... Problemi s visokim vodostajima u Maloj Gorici, odsječeno 10-tak kuća

 

MALA GORICA – Visok vodostaj rijeke Kupe ponovno je prouzročio probleme u petrinjskom naselju Mala Gorica gdje je ugroženo desetak kuća. Jedna od stanovnica Male Gorice Andreja Kovač Walenschag ističe kako je svake godine u Maloj Gorici isti problem čim dođe do obilnijih kiša i porasta vodostaja.

„Svake godine isto. Ne čiste nam rijeke i onda nas Kupa poplavi. Tako već dva dana se mučimo s visokim vodostajima. Bez čamca ne može nikuda. Uvijek isti problemi. Da se očiste rijeke i potoci možda ne bi tako bilo. Grdo je. Na otoku sam, sve oko kuće je poplavljeno. Oko mene je voda“, rekla je Kovač Walenschag.

Navedeno područje danas je obišao i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović. „Ovo što vidimo je da stanje nije dobro. U zadnjih par dana smo imali olujno nevrijeme, dosta problema. Mislili smo da će to nekako proći nekako kraj Petrinje, međutim kada su u pitanju bilo kakve elementarne nepogode da ne mogu mimoići Petrinju. Prije par dana smo imali problem u dolini Petrinjčice gdje se izlila gdje su mnogi građani koji se bave ratarstvom su doživjeli štete. Ovo sada je jedna druga nepogoda u Maloj Gorici gdje je 10-tak kući odsječeno. Ono što treba naglasiti da je vrijeme, da zbog ovakvih šteta, da proglasimo u Petrinji i elementarnu nepogodu“, rekao je Dumbović.

Grad je za mještane Male Gorice koji su odsječeni i do kojih se može samo čamcima, osigurao danas prehrambene namirnice i vodu koja im je dostavljena zahvaljujući djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.