Prodajom dionica HEP-a Vlada planira kupiti INA-u Prodajom dionica HEP-a Vlada planira kupiti INA-u
ZAGREB – U intervjuu za Novu TV, premijer Andrej Plenković otkrio je kako Hrvatska planira vratiti INA-u u naše vlasništvo. Poručio je kako je... Prodajom dionica HEP-a Vlada planira kupiti INA-u

ZAGREB – U intervjuu za Novu TV, premijer Andrej Plenković otkrio je kako Hrvatska planira vratiti INA-u u naše vlasništvo. Poručio je kako je njegova Vlada prva koja je sjela za stol s Upravom INA-e te da se Vlada odgovorno ponaša prema toj nacionalnoj kompaniji. Ocijenio je kako je situacija s INA-om već niz godina problematična.

„Želimo da INA bude kompanija koja ima i zalihe nafte i plina i da bude akter i malo šire od hrvatskih okvira“, poručio je Plenković te dodaje kako sa stručnjacima proučavaju cjelokupno stanje u kompaniji. Najavio je kako će prvo procijeniti vrijednost INA-e, a potom slijedi kupnja.

Model o kojem se razmišlja je jedna inicijalna javna ponuda dionica HEP-a, i to 25 posto minus jedna dionica. „Mislim da je to najbolje. Na taj način bismo prikupili sredstva od potencijalnih ulagača, malih dioničara, mirovinskih fondova i investitora“, otkrio je Plenković i poručuje kako će se novac za kupnju INA-e prikupiti bez stvaranja javnog duga.

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.