Share on facebook
Share on twitter
revijanaslov

Produkcijska modna revija Škole šarma

PETRINJA – U organizaciji modne agencije „BStyle“ u Maloj dvorani Hrvatskog doma Petrinja ovog petaka održana je “Produkcijska modna revija Škole šarma”. Male polaznice ove Škole, uz podršku svojih starijih kolegica manekenki, prošetale su modnom pistom i pokazale što su sve naučile od proljeća ove godine kada je „Škola šarma“ u Petrinji zaživjela.

Školu šarma pokrenula je voditeljica modne agencije „BStyle“, Danijela Bjelac koja je i sama rano zakoračila u svijet mode. Svoje prve manekenske korake sa šest godina napravila je u modnoj agenciji „Midiken“, nakon čega je nosila brojne revije i sudjelovala na različitim natjecanjima ljepote. U posebnom sjećanju ostao joj je  izbor za Miss Sisačko-moslavačke županije 2015. godine na kojem je osvojila titulu Missice. Danijela kaže kako znanja i iskustva koja je kroz sve te godine stjecala, danas kroz Modnu agenciju i Školu šarma koju je pokrenula, želi prenijeti i drugim djevojčicama i djevojkama.

„Agencija se bavi educiranjem djece i mladih, dajući im temeljna znanja iz područja modne, ali i životne kulture – uči ih lijepom ponašanju i pravilnom držanju, pravilnom hodu, poziranju, gestikuliranju, ponašanju pred kamerama i objektivima, lijepom odijevanju. U sklopu Škole šarma održane su brojne radionice s naglaskom na zdrav način života, ali i njegovanje osobne ljepote. Tako kroz brojne edukacije sa stručnim suradnicima, polaznici dobivaju osnovna znanja o pravilnoj ishrani, o osobnoj higijeni, njezi kose i tijela, lica i kože, izradi prigodnih frizura i odabiru šminke. U svakom slučaju, pridonosi se i njihovoj socijalizaciji. Stječu nova poznanstva i prijateljstva i dio svog slobodnog vremena provode na jedan pozitivan način. Cilj je zapravo djecu i mlade naučiti da ne moraju biti ničije kopije, da budu originali i da znaju kako se brinuti o sebi“, kaže Bjelac.

Kroz Školu šarma do sada je prošlo 17 djevojčica i djevojaka u dobi od 3 do 20 godina.

„Moje djevojke koje su krenule proljetos u Školu šarma, sad su završile prvi stupanj i htjeli smo jednostavno pokazati što su sve naučile, od pravilnog držanja, manekenskog hoda do poziranje pred kamerama, što su one večeras odlično pokazale. Nosile su reviju petrinjskih butika i petrinjskih dizajnerica odjeće i nakita, pri čemu posebnu zahvaljujem „Jani“ i vlasnici Andreji Mrmić Validžija i Tatjani Nogić, vlasnici „IKS Kidsa“ te nezaobilaznoj Vesni Markanović koja je uz mene od početka mog manekenskog puta i koja je večeras priskočila u pomoć sa svojim nakitom „Jo-Jo“ dizajna. Hvala i Raheli Matković i Larisi Dobrenić koje su se pobrinule za šminku i frizure te svim sponzorima“.

Najveće simpatije publike, pripale su naravno najmlađim polaznicama Škole šarma, koje su ravnopravno s „velikim“ manekenkama kročile modnom pistom.

Program revije, svojim nastupima upotpunili su vrsni plesači Plesnog kluba „Petrinia“, parovi Klara Autischer i Matija Baljak

i Magdalena Vidas i Jakov Bjelac koji su izvodili standardne i latinsko –američke plesove .

Nastupila je i mlada petrinjska pijanistica Iva Šimić koja je izvela Beethovenovu skladbu „Za Elizu“.

Produkcijska modna revija završila je uručivanjem priznanja. Za uspješno završen prvi stupanj Škole šarma priznanja su dobile: Ema Blažević, Lana Sremac, Nora Radoš, Lucija Bartulović, Marta Glavica, Anastazija Čibrić i Hana Banić.

Zahvalnice za nesebičnu suradnju uručene su Moniki Bogdanić, Vanesi Augustić, Heleni Čatić, inače ovogodišnjoj Miss Sisačko-moslavačke županije, Moniki Bogdanić, prošlogodišnjoj Miss SMŽ, Maji Matijašević, te za stručni doprinos Larisi Dobrenić i Raheli Matković.

Inicijatorica Škole šarma i organizatorica revije Danijela Bjelac, bila je na kraju zadovoljna kako je sve proteklo.

„Iskreno, ovo je bilo prvi put da sam ja nešto samostalno pokrenula i da sam samostalno organizirala neku reviju. Do sad sam bila u suorganizaciji s Direkcijom izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta i sudjelovala na mnogim izborima ljepote, no ovo je sad prvi put da sam sve organizirala i mogu vam reći da mi je zapravo bilo nekako puno lakše i sve sam na vrijeme uspjela. Cure su ranije probale haljine, što nam je inače uvijek predstavljalo stres, tako da su djevojke danas došle čisto na šminku i frizuru. To je sve išlo glatko – oblačile su se, pripremile su haljinice i sve što trebaju nositi, tako da zaista nije bilo nikakve napetosti među njima.”

“Baš je bilo sve lijepo i opušteno. Iako je puno priprema, zapravo nam je sve brzo i proletjelo. Program su nam obogatili i plesači Plesnog klupa Petrinia: Jakov i Magdalena i Matija i Klara te mlada pijanistica Iva Šimić i mogu reći da je sve lijepo ispalo. I djevojke su se lijepo provele. Došla nam je i jedna cura iz Austrije, cure iz Zagreba i Hrvatske Kostajnice, jer nas ima odasvud, ali svi smo se uspjeli skupiti, tako da je to bilo i jedno lijepo druženje. Naravno, uvijek su tu i nova iskustva, nova prijateljstva, nove fotografije koje su curama bitne zbog daljnjeg razvoja karijere. Zaista sam jako zadovoljna. Drago mi je što su svi uspjeli doći i što je svima bilo lijepo. Nadam se da se vidimo i iduće godine“, zaključila je Bjelac.

Škola šarma nastavlja s radom, svake subote od 10 sati u prostoru Hrvatskog doma Petrinja. Dodatne informacije mogu se naći na mrežnim stranicama „BStyle“ modne agencije.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X