Proslava 10. rođendana Plesnog kluba Petrinia nastavljena uz večernji show program Proslava 10. rođendana Plesnog kluba Petrinia nastavljena uz večernji show program
PETRINJA – „Festival plesa“ kojeg organizira Sportski plesni klub „Petrinia“ povodom njihova 10. rođendana nastavljen je u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja uz... Proslava 10. rođendana Plesnog kluba Petrinia nastavljena uz večernji show program

PETRINJA – „Festival plesa“ kojeg organizira Sportski plesni klub „Petrinia“ povodom njihova 10. rođendana nastavljen je u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja uz večernji show program uz vrhunske plesače i goste. Predsjednica ovog kluba Natalija Antić Bjelac je istaknula kako se osvrnuti na ovih 10 godina i nije bilo jednostavno, ali je bio izvanredan osjećaj.

„Jer svi koji nas pratite znate da je to bio jedan konstantan rast, uspon. Naši plesači ne samo da su osvojili plesne podije Hrvatske, nego i Svijeta. O tome govore brojne medalje i pehari. Upravo ti silni rezultati čine nas jednim od najuspješnijih sportskih plesnih klubova Hrvatske, a bez imalo lažne skromnosti, reći ću da i jesmo najuspješniji. Jer upravo naši parovi postigli su rezultate kakve nitko još u povijesti hrvatskog sportskog plesa nije postigao. Točnije, mi imamo finaliste europskog prvenstva, tu su i višestruki državni prvaci i viceprvaci“, rekla je Antić Bjelac.

Dodaje kako je kroz Klub u ovih 10 godina prošlo jako puno plesnih parova. „Kroz naši klub je u ovih 10 godina prošlo više od 100 sportskih plesača, mislim na one registrirane kao natjecatelje u Hrvatskom sportskom plesnom savezu. Više od 300 djece je prošlo kroz početne tečajeve, isto tako odraslih rekreativaca, a trenutno brojimo 32 aktivnih sportaša i 30 polaznika početnih tečajeva“, kazala je Antić Bjelac.

Glavni trener Kluba Matija Novosel je kazao kako su u ovih 10 godina napravili jednu veliku stvari. „Htio bih reći da zbog tih klinaca, puno se stvari ovdje događalo u Petrinji. Upravo to nam je dalo mogućnost za dalje, to da zajedno postignemo nešto. U tome svemu drago nam je što smo imali podršku Saveza, jer sami mi ne možemo napraviti ništa. Meni su važni samo ti klinci, ali i bez roditelja nema ništa u ovome. Hvala i roditeljima“, rekao je Novosel.

Predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić čestitao je Klubu na 10 godina postojanja. „Borbe se uvijek vode da li je ples sport ili nije, da li je ples natjecanje ili nije, ali u proteklih 10 godina od nule vi ste došli do značajnih sredstava koje Petrinjski sportski savez izdvaja. Pratimo ih na svim natjecanjima. Zašto? Zato što je to Svjetski kup, Europsko prvenstveno, Svjetsko prvenstvo, promocija Petrinje i petrinjskog sporta. U budućnosti što im treba mi ćemo im i dalje pomoći financijski, ali nadam se i prostorno“, rekao je Badrić.

Božidar Čavale, predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza istaknuo je kako je i prije 10 godina bio u Petrinji kada je ovaj Klub bio primljen u Hrvatski sportski plesni savez. „Sada se postavlja pitanje što reći u ovim situacijama. Misao vodilja je uvijek bila i meni i vjerujem svim mojim članovima Upravnog odbora, djeca, jer od naše djece sve počinje u bilo kojem sportu, a posebice u ovom našem sportu. Zato poštovane Petrinjke i Petrinjci, imate čime biti ponosni i budite ponosni na tu vašu djecu i na vaše rezultate“, kazao je Čavale i dodaje kako nema puno klubova u Hrvatskoj koji imaju takve uspješne rezultate kao Plesni klub Petrinia.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je izrazio zadovoljstvo što je na neki način od prvih dana uz Plesni klub Petrinia. „Znam da je ples jedna posebna ljubav i priča, nešto što čovjeka jednostavno goni kada čuje glazbu. Glazba je ta koju moraš imati u srcu, ali kada je sinkroniziraš sa svojim pokretima, onda je to jedna punina. Vjerujte mi da je to jedna predivna i adrenalinska priča. Hvala svima koji ste bili dio ove 10-godišnje priče. Ja vam čestitam na svim prekrasnim priznanjima i pokalima. Oni pokazuju da ste prezentirali sebe i Grad i bili ste jedni od najboljih ambasadora Petrinje, po svijetu, i to je ono što je trajna vrijednost. Neka vam ples bude jedno veliko zajedništvo i neka vam ples bude jedna vječita inspiracija za bolji život i da prezentirate sebe, svoju obitelj i svoju Petrinju“, rekao je Dumbović te poručuje kako su vrata njegova Ureda za ove vrhunske plesače uvijek otvorena.

Proslava rođendana Plesnog kluba Petrinia i „Festival plesa“ nastavljen je u Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma gdje su svi posjetitelji mogli uživati u večernjem show programu uz vrhunske plesače i goste iz Slovenije. Osim toga, uz plesače je nastupila Dora Lovreković, kao što je Jakov Bjelac predstavio svoju prvu autorsku pjesmu.

Na petrinjskom Gradskom kupalištu „Festival plesa“ bit će nastavljen plesnim radionicama, dok će od 21 sat u Atriju petrinjskog Hrvatskog doma biti održana plesna večer „Plešemo zajedno“.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.