Proslavljen zaštitnik Viduševca sv.Franjo Ksaverski Proslavljen zaštitnik Viduševca sv.Franjo Ksaverski
VIDUŠEVAC – Svečanom sv. misom u koju je predslavio kancelar Sisačke biskupije vlč. Janko Lulić u zajedništvu s domaćim župnikom  vlč. Marijanom Štinglom i... Proslavljen zaštitnik Viduševca sv.Franjo Ksaverski

VIDUŠEVAC – Svečanom sv. misom u koju je predslavio kancelar Sisačke biskupije vlč. Janko Lulić u zajedništvu s domaćim župnikom  vlč. Marijanom Štinglom i  više svećenika u župnoj crkvi u Viduševcu proslavljen je zaštitnik ove župe sv. Franjo Ksaverski. Obzirom da se ove godine blagdan zaštitnika viduševačke župe poklopio s prvom nedjeljom došašća, slavlje je pomaknuto na slijedeći dan.

Nakon trodnevne priprave, na sv. misi u  Viduševcu se okupio  lijepi broj vjernika, a  nazočio je i gradonačelnik grada Gline Stjepan Kostanjević. U nadahnutoj propovijedi, vlč. Lulić osvrnuo se na izniman put i misionarsko poslanje sv. Franje Ksaverskog te poziv na svetost upućenu svakom vjerniku. Uz orgulje koje je svirala časna sestra Mirjana Turković, sv. misu su pjesmom uveličale Vidušljanke kojima su se zdušno pridružili i svi vjernici.

Kao što to u Viduševcu uvijek biva, misno je slavlje završilo  pjesmom „Kraljice anđelska“. Pozivu župnika Marijana Štingla odazvali su se kolege svećenici te vjernici viduševačke i okolnih župa, a on se svima srdačno zahvalio. „Vedrina, predanost i zauzetost kojom u obavljanju svoje službe zrači“,  dotaknula je srca mnogih. Nakon sv. mise bila je prigoda da se okupljeni okrijepe i druže na domjenku priređenom u župnom pastoralnom centru.

Vijest poslala Sisačka biskupija, autorica teksta i fotografija: Katica Gašljević Tomić

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.