Provalio u kuću i ukrao kosilicu, plinsku bocu i dalekozor Provalio u kuću i ukrao kosilicu, plinsku bocu i dalekozor
PETRINJA – U razdoblju od 10. do 16. svibnja nepoznati počinitelj je u Petrinji provalio u kuću 48-godišnjeg vlasnika i ukrao motornu kosilicu, plinsku... Provalio u kuću i ukrao kosilicu, plinsku bocu i dalekozor

PETRINJA – U razdoblju od 10. do 16. svibnja nepoznati počinitelj je u Petrinji provalio u kuću 48-godišnjeg vlasnika i ukrao motornu kosilicu, plinsku bocu i dalekozor. Vlasnik štetu procjenjuje na oko 1500 kuna, zaprimljena je kaznena prijava, a za počiniteljem ove teške krađe provaljivanjem se traga.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je u večernjim satima 13. svibnja prošle godine, u mjestu Banova Jaruga, ukrao osobni automobil marke Golf, kojeg je 49-godišnji vlasnik ostavio nezaključanog i s ključem u kontakt bravi na kolnom ulazu u dvorište. Automobil je iste noći napušten pronađen na području Orahovice te je vraćen vlasniku. Zbog ove krađe osumnjičeni je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

U srijedu, 16. svibnja oko 16 sati, vidno alkoholizirani 47-godišnjak je na tržnici u Vrginmostu bezrazložno vikao i galamio te je skinuo odjeću sa sebe, vrijeđajući na taj način moralne osjećaje građana. Na zapovijed policijskog službenika da prestane s vikom i da se odjene, isti ga je počeo vrijeđati te je i fizički nasrnuo na policajca, lakše ga ozlijedivši. Prilikom uhićenja 47-godišnjak se agresivno ponašao i prijetio policijskim službenicima koji su prema njemu postupali, pa je uz uporabu sredstava prisile doveden u policijsku postaju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja isti će uz kaznenu prijavu zbog prijetnje i napada na službenu osobu biti doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv njega će prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.