Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
kolonija

Prva „Likovna kolonija HVIDR-e“ okupila devet slikara

PETRINJA – U sklopu 15. petrinjskih sportskih susreta branitelja, a u organizaciji HVIDR-e Petrinja, održana je 1. likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo devet slikara.

„Likovna kolonija je organizirana iz više razloga. Na neki način ćemo se tim radovima zahvaliti donatorima koji nas prate već desetak i više godina. Pozvano je desetak slikara, a odazvalo se njih devet. HVIDR-a je sve organizirala, znači od boja, platna i ostaloga što im treba, a osim ove kolonije pokušat ćemo organizirati i još neke humanitarne, ali ova će od sada postati tradicionalna u sklopu Petrinjskih susreta.“ – kazao je Antun Pintar, predsjednik petrinjske HVIDR-e, te je naglasio kako će nekoliko radova donirati i petrinjskoj „Maloj kući“, odnosno Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Jedna od sudionica, a ujedno i organizatorica ove kolonije bila je Edit Posavec: „Za prvu koloniju ljudima smo omogućili platna i tehniku akrila, a ovi drugi slikari će koristiti svoje likovne tehnike, ako koriste druge i evo „1. likovna kolonija HVIDR-e“ je tu. Svi se zbog toga veselimo, ja samo pomažem u toj organizaciji, drago mi je da sam tu i da su mi pružili takvu priliku da im pomognem, a meni je to čast.“

Uz nju na koloniji su još sudjelovali: Nevenka Vlašić (Velika Gorica), Robert Hinkelman (Zagreb), Božidar Škofač (Letovanić), Liljana Nemer (Petrinja), Petar Pjer Posavec (Petrinja), Zvonimir Mika Martinović (Petrinja), Davor Žilić (Petrinja) i Daniel Barukčić (Petrinja), a njihovim djelom nastao je ukupno 31 rad.

Miroslav Sačer

Miroslav Sačer

Tonski realizator programa Petrinjskog radija. Upravo za izgled naših prijašnjih web stranica, kao i za izradu naših radijskih jinglova, osvaja nagrade Hrvatske udruge radija i novina, što je samo potvrda kvalitete njegova rada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X