Prvo kolo Pike masters lige održano na Zvirištu u Novoj Drenčini Prvo kolo Pike masters lige održano na Zvirištu u Novoj Drenčini
PETRINJA – Na jezeru „Zvirište“ u Novoj Drenčini ove je subote održano 1. kolo Pike masters lige. Domaćin ovog kola natjecanja u ribolovu na... Prvo kolo Pike masters lige održano na Zvirištu u Novoj Drenčini

PETRINJA – Na jezeru „Zvirište“ u Novoj Drenčini ove je subote održano 1. kolo Pike masters lige. Domaćin ovog kola natjecanja u ribolovu na štuku bila je Ribolovna udruga „Petrinja“.

„Danas se ovdje odvijalo prvo kolo Pike masters lige – lige koja se lovi u četiri kola. Okuplja ekipe iz Hrvatske i Slovenije i najveća je liga u lovu na štuku na našim područjima. Čast nam je da smo dobili prvo kolo ovdje na Zvirištu. Sudjelovale su 22 ekipe – po dva člana. Lovilo se s čamca. Drago nam je da je pobijedila upravo domaća ekipa iz Petrinje – Dominik i Dražen Muža, otac i sin. Što se tiče nas, mi ćemo i dalje raditi na unapređenju ovog jezera, ove vode i dodatnih sadržaja. Nadamo se u tome podršci cijele zajednice“, rekao je predsjednik Ribolovne udruge „Petrinja“ Robert Nogić.

Više o Pike masters ligi, rekao nam je organizator ovog natjecanja, ribolovni novinar, natjecatelj i prvak Hrvatske u bass ligi, Daniel Vignjević, u ribolovnim krugovima poznat pod nadimkom Dalien.

„Ovo je već treća godina da organiziram Pike masters ligu. To je liga koja okuplja najbolje ribolovce na štuku (engl.pike) iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije. Ove godine imamo 22 ekipe u toj ligi. Prošle godine smo imali pet, ove godine tri ekipe iz Slovenije. Evo danas je ovdje jedna ekipa iz Slovenije bila treća. Liga okuplja entuzijaste u ribolovu na štuke, ali osim što ima zadaću organizirati kupove, ta liga ima isto tako bitnu zadaću da promovira vode na kojima se pazi štuka i na kojima se njeguje varaličarski ribolov. Tako smo ove godine i došli, po prvi put na jezero Zvirište gdje se Ribolovna udruga Petrinja od jeseni prošle godine počela ozbiljno brinuti o ovoj vodi“, rekao je Vignjević koji je pojasnio i propozicije ovog natjecanja.

„Pike masters liga se lovi tako da se na kraju natjecanja mjeri,odnosno važe ukupna težina. Mi lovimo pet ili šest sati i skupljamo ribu tijekom natjecanja, tko što ulovi i onda imamo jedno, recimo „revijalno“ vaganje na kraju natjecanja. Boduje se samo štuka. Ovo jezero je poznato po štuki. Ove godine nismo puno ulovili, samo tri ribe su ulovljene, ali to je zbog nekih drugih utjecaja, proljeće je i malo je rano. Međutim, mislim da sama činjenica da je došla Pike masters liga, da su došli ljudi iz cijele Hrvatske i iz Slovenije tri tima, da su i noćili ovdje, pokazuje da se stvarno ima smisla potruditi oko ovog jezera i pomoći dečkima da nekako ta priča bude još bolja“.

Pohvalio je domaćine iz Ribolovne udruge „Petrinja“.

„Domaćini su stvarno napravili odličan posao i svima nam je bilo odlično. Ulov danas nije bio baš jako dobar, ali to nema veze u ribolovu štuke. To se događa, na to smo navikli, ali bitno je da su domaćini stvarno dali sve od sebe i svi smo se osjećali jako dobrodošli“.

Pobjednički tim ovog natjecanja činili su otac i sin, Dražen i Dominik Muža iz Petrinje.

„Živimo tu u Petrinji, domaći smo. Počeli smo se baviti ribolovom otkako je Udruga počela puštati ribe u jezero. Počeli smo s tim i nastavit ćemo i dalje u sportskom tonu. Ovo nam je prvi put da smo sudjelovali na natjecanju i malo nas je i sreća poslužila. Najveća riba je nosila pobjedu i igrom slučaja dogodilo se da smo ulovili najtežu  od 1,67 kilograma. Ova pobjeda poticaj nam je za dalje“, rekli su Dražen i Dominik Muža, članovi pobjedničkog D&D  tima.

Drugo mjesto na ovom natjecanju osvojio je JP Spinning Team iz Ivanić Grada u sastavu Igor Jutriša i Siniša Pižir. Njihova štuka težila je 1,30 kg. Treće mjesto pripalo je timu Monster Bite iz Slovenije koji su činili Denial Kvrgić i Urban Zurbi. Oni su ulovili štuku tešku 1,01 kg. Ulovljene ribe, na kraju su vraćene natrag u Zvirište.

 

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.