Put hrvatskog izaslanstva na Wibledon nisu platili porezni obveznici Put hrvatskog izaslanstva na Wibledon nisu platili porezni obveznici
ZAGREB – Nakon medijskih napisa da su porezni obveznici platili put hrvatskom izaslanstvu na finale Wimbledona, reagirao je i Hrvatski sabor, obzirom je hrvatsko... Put hrvatskog izaslanstva na Wibledon nisu platili porezni obveznici

ZAGREB – Nakon medijskih napisa da su porezni obveznici platili put hrvatskom izaslanstvu na finale Wimbledona, reagirao je i Hrvatski sabor, obzirom je hrvatsko izaslanstvo na Wibledonu predvodio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a u njegovom društvu bili su još državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar financija Zdravko Marić.

Iz Hrvatskog sabora su u svom priopćenju priopćili kako je naše izaslanstvo na Wibledon putovalo državnim zrakoplovom, a ulaznice za finalni teniski meč osigurao je domaćin organizator, bez troškova za hrvatsku stranu. Dodaju kako su u službenom vladinom zrakoplovu uz izaslanstvo bili i djelatnici osiguranja te djelatnik protokola, a u pratnji Jandrokovića bio je i njegov sin.

„Naime, uobičajena je praksa da najviši državni dužnosnici, pa tako i predsjednik Hrvatskog sabora, mogu povesti nekoga od članova uže obitelji na protokolarna i službena putovanja, ako to ne izaziva troškove za državni proračun. Isto tako, hrvatsko službeno izaslanstvo nije se zadržavalo u Londonu niti je tamo imalo ikakav dodatni trošak“, priopćili su iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.