Radni posjet Općini Lipovljani, kreće energetska obnova škole, nastavlja se asfaltiranje cesta Radni posjet Općini Lipovljani, kreće energetska obnova škole, nastavlja se asfaltiranje cesta
LIPOVLJANI – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem te ravnateljem Županijske uprave za ceste Stipom Šapinom boravio u radnoj... Radni posjet Općini Lipovljani, kreće energetska obnova škole, nastavlja se asfaltiranje cesta

LIPOVLJANI – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem te ravnateljem Županijske uprave za ceste Stipom Šapinom boravio u radnoj posjeti Općini Lipovljani gdje je u Općinskoj vijećnici održao sastanak s načelnikom te Općine Nikolom Horvatom. Žinić je istaknuo kako putem ovakvih sastanaka pokušavaju riješiti određene zajedničke probleme županije, gradova i općina.

„Osim ovih tema oko rekonstrukcije i obnove određenih županijskih cesta kroz program i model 50:50, u ovoj godini smo predvidjeli i radovi će uskoro krenuti na obnovi 2200 metara županijskih cesta u vrijednosti 1,4 milijuna kuna. To je jedna značajna investicija ovdje, uz sve ovo što rade, uz rješavanje određenih problema. Razgovarali smo i o prekategorizaciji određenih lokalnih nerazvrstanih cesta u županijske ceste i tu je dogovoreno da će neke ceste biti prekategorizirane“, rekao je Žinić.

Ističe kako ova Općina zaslužuje posebnu pažnju. „Uskoro kreće i energetska obnova na Osnovnoj školi Josipa Kozarca, projekt vrijedan 6,7 milijuna kuna. Vrlo vrijedan projekt. Trenutno je bio objavljen javni poziv, međutim za ovu školu morat ćemo ponoviti poziv jer izvođači koji su se javili nisu imali potrebne reference i poziv moramo ponoviti. Ali ja vjerujem da ćemo uskoro taj poziv objaviti ponovno i da ćemo vrlo brzo, još tijekom ljeta, početi sa radovima na ovoj školi. Tu moram naglasiti i dobru suradnju naše razvojne agencije SIMORA i Općine gdje imamo čitav niz zajedničkih projekata“, dodaje Žinić te najavljuje kako će u ovoj školi biti obnovljena i školska kuhinja.

„Moramo izraziti veliko zadovoljstvo upravo oko suradnje sa načelnikom Općine i moj dolazak pokazuje da nemamo nikakve predrasude, da ono što je bitno radimo za unapređenje kvalitete života u ovoj Općini, posebice u svim onim područjima koja zaslužuju pažnju naše Županije, a svakako ćemo ovdje pripomoći da ovaj centar trenutno u rekonstrukciji, kroz kapitalne pomoći da damo određena financijska sredstva kako bi se nastavilo s radovima“, istaknuo je Žinić.

Nakon radnog sastanka, uslijedio je obilazak gradilišta u središtu Lipovljana. Riječ je o radovima u sklopu projekta „Rekonstrukcija Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja u Lipovljanima“.

Foto:SMŽ

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.