Radojka Šverko s Kolapjankama i Kolapjanima oduševila publiku Radojka Šverko s Kolapjankama i Kolapjanima oduševila publiku
SISAK – Još jedan godišnji koncert VIA Kolapjani je iza nas, a s obzirom na iznimne dojmove kako publike, tako i samih izvođača, pričekali... Radojka Šverko s Kolapjankama i Kolapjanima oduševila publiku

SISAK – Još jedan godišnji koncert VIA Kolapjani je iza nas, a s obzirom na iznimne dojmove kako publike, tako i samih izvođača, pričekali smo koji dan kako bi se dojmovi slegli, a onda smo Kolapjane upitali za osvrt na koncert. U ime svih članica i članova VIA Kolapjani, osvrt je dao njihov predsjednik Igor Božičević:

„Što reći o koncertu na kraju kojega publika ustane i dugotrajnim gromoglasnim pljeskom i povicima ushićenja isprati izvođače. Bilo je sjajno, predivno, nezaboravno. Od rasvjete, razglasa, scenografije  pa sve do Kolapjanki, Kolapjana te njihove gošće, jer su svojim izvedbama razgalili srca publike koja je često pjevajući sudjelovala u njima.  Dvorana Doma INA Rafinerije nafte Sisak bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, i iako nije bilo grijanja, atmosfera je to nadoknadila.

A Radojka Šverko priča je za sebe. Uz maestra Vladimira Babina začarala je publiku već prvom pjesmom da bi sve kulminiralo u pjesmi „Kud plovi ovaj brod“ kad su joj se na sceni pridružile Kolapjanke i Kolapjani. Jednostavna i pristupačna, duhovita i susretljiva bila je i na druženju nakon koncerta. Iako ne voli da je se tako zove, ona je ipak prava diva naših prostora.

Ne smijemo zaboraviti voditelje obje klape, Marijanu Ivšić Kolić i Mladena Kosovca, koji su pripremili ovaj bogati program te, naravno, glazbene izvođače koji su sudjelovali u ostvarivanju istog.

Kolapjanke čine Marija Badovinac Škrinjar, Jasmina Štimac, Lara Nusdorfer, Tanja Birač, Sandra Malić, Magdalena Kvakić, Terezija Brlić i Željka Bačvar.

Kolapjani već petu godinu u istom sastavu Damir Svoboda, Vjekoslav Klobučar, Ivica Buturac, Dragutin Habulin, Mario Augustić, Igor Božičević, Hrvoje Kovačić, Ivan Novak, Miljenko Badel i Vladimir Štefančić.

Kao i posljednjih nekoliko godina Danijel Kolarec pratio je Kolapjane na klavijaturama dok su im se u nekim pjesmama pridružili Danijela Skrbin Đurić (flauta), Sanja Krivošić (djembe), Fran Brleković (mandolina), Ivan Pleša (mandola) i Goran Grgurač (gitara).

Tijekom pisanja ovog osvrta stigla mi je i SMS poruka sadržaja: ‘Dragi Kolapjani, još jednom najljepše zahvaljujemo na pozivu i prekrasnom koncertu, bila nam je čast i zadovoljstvo nastupiti s vama. Veliki pozdrav svima, do neke nove prigode…Radojka Šverko i Vladimir Babin’

To je zaista ono što nam daje neopisivo snažna krila za daljnji let našim notnim nebom.

Što očekivati na sljedećem godišnjem koncertu, teško je reći. Jer i nakon prošlogodišnjeg smo mislili da bolje ne može.“-zaključio je svoj osvrt Igor Božičević, predsjednik VIA Kolapjani iz Siska nakon održanog godišnjeg koncerta. Zaista, bili su i više nego sjajni što je potvrdila ne samo publika, već i gosti izvođači. Čestitamo Kolapjanke i Kolapjani.

Foto:Nina Panjan

Komentari

Kristina Jakopović Šefica Marketinga / Novinar

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. U programu Petrinjskog radija uređuje emisiju Vidikovac, dok ju slušatelji ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.