Radovi na Slatini bi trebali biti gotovi u roku od četiri mjeseca Radovi na Slatini bi trebali biti gotovi u roku od četiri mjeseca
  PETRINJA – U sklopu projekta „Razvojem male (komunalno prometne) infrastrukture do unapređenja kvalitete života“, koji je vrijedan 34,6... Radovi na Slatini bi trebali biti gotovi u roku od četiri mjeseca

[g-carousel gid=”56605″ img_max_w=”150″ height=”100″ h_type=”%”]

 

PETRINJA – U sklopu projekta „Razvojem male (komunalno prometne) infrastrukture do unapređenja kvalitete života“, koji je vrijedan 34,6 milijuna kuna, od čega su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od 27,5 milijuna kuna, na području Slatine počelo je građenje prometnih površina s komunalnom infrastrukturom. Više o samim radovima rekao je Nenad Štetić iz tvrtke Geoekspert koja je zadužena za nadzor projekta.

„S ovim projektom je obuhvaćena javna infrastruktura, koja se sastoji od fekalne kanalizacije, oborinske kanalizacije, rade se nova parkirališta i radi se vodovodna instalacija i javna rasvjeta. To je sada u ovoj fazi projekta. Sa završetkom tih radova će ove parcele biti obuhvaćena sa nekakvom javnom infrastrukturom tako da će i kvaliteta stanovanja i življenja biti puno kvalitetnija nego što je sada. Rok izvođenja radova su četiri mjeseca. Za sada su izvođači u planu i nadamo se, ako nas vrijeme posluži, da će to u ugovornom roku biti završeno“, rekao je Štetić.

Konkretno ovaj projekt vrijedan je 4,3 milijuna kuna, a radove izvodi poduzeće GIP-PIONIR iz Zagreba. Petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović je istaknuo kako je ovo jedan od projekata koji se ostvaruje u gradskoj Strategiji razvoja Petrinje.

„Kada pogledamo Slatinu i sve što moramo imati jednu prirodnu i ljudsku odgovornost prema građanima i svemu što moramo napraviti kroz abecedu života, što moramo imati kao i članica EU, a to je komunalna infrastruktura. Moj zadatak i zadatak mojih najbližih suradnika da za par godina da nikada, ali baš nikada na ovom području nije više pitanje komunalne infrastrukture, vode, odvodnje i svega što dobivamo nije više pitanje“, rekao je uvodno Dumbović.

Ističe kako je ovaj projekt na Slatini vrijedan 4,3 milijuna kuna velika stvar. „Velika stvar zato što ćemo napraviti nešto što će poboljšati standard života. Sama komunalna infrastruktura u Petrinji, mala komunalna infrastruktura je vrijedna bliže 35 milijuna kuna. Ovdje se ne radi samo o Slatini, ovdje se radi i o Sajmištu u kojeg ćemo isto tako jako puno uložiti i za koji dan ćemo otvoriti radove. Ovdje se radi i o pješačkoj i biciklističkoj stazi u Mošćenici koja je vrijedna oko 4,9 milijuna kuna i radi se o groblju i komunalnoj infrastrukturi tamo koja je vrijedna oko 3 milijuna kuna. To su sve sva dobra dijela, koja trebamo obići, dati podršku izvođačima i nadzoru i tražiti ogromnu i veliku odgovornost prema svim građanima koji ovdje žive“, rekao je Dumbović.

Dodaje kako je novac Europske unije itekako dobro došao, a više od 100 milijuna eura projekata koje Grad Petrinja trenutno provodi, ističe Dumbović, samo pokazuje spremnost Grada i sposobnost u povlačenju tih sredstava. Na kraju također podsjeća kako se iz svih ovih projekata sufinanciraju i brojne plaće zaposlenih na projektima, i to u ukupnom iznosu od 2,7 milijuna kuna.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.