Radovi na uređenju petrinjskog groblja Sveti Benedikt pri kraju Radovi na uređenju petrinjskog groblja Sveti Benedikt pri kraju
PETRINJA – Radovi na uređenju i proširenju središnjeg petrinjskog groblja Sveti Benedikt bliže se kraju. Proširen je istočni dio od kapele, a sada je... Radovi na uređenju petrinjskog groblja Sveti Benedikt pri kraju

PETRINJA – Radovi na uređenju i proširenju središnjeg petrinjskog groblja Sveti Benedikt bliže se kraju. Proširen je istočni dio od kapele, a sada je asfaltirana i prilazna cesta groblju te je uređena pješačka staza i parkiralište. Radove je obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Drago mi je što sam obišao radove na našem petrinjskom groblju. Ti radovi su u samom finišu i samom završetku. Ogromno parkiralište i ostalo ide iz Intervencijskog plana i tu je riječ o investiciji oko 3,9 milijuna kuna, bliže četiri milijuna kuna. Nadam se da ćemo za jedno 15-tak dana imati sve gotovo, da ćemo imati asfalt u finalnoj fazi i da će ovaj projekt kroz mjesec dana dobiti uporabnu dozvolu“, istaknuo je Dumbović.

Rezultati koji će groblju dati jednu ljepšu, uredniju i moderniju vizuru već se naziru, a gradonačelnik Dumbović je još jednom građane pozvao na strpljenje. „Nakon Vidikovca, danas su u završnoj fazi i radovi na groblju, s druge strane mislim da će kroz mjesec dana igralište na Slatini biti gotovo i s treće strane nam je bitno da Slatina, oko crkve Preobraženja Gospodnjeg u rokovima bude gotovo. Stišćemo svakodnevno sve one koji su u Intervencijskom planu dobili posao. Znam da mnogima nije lako jer nema radne snage, međutim ugovori se moraju poštivati. Ja samo tražim strpljivost svih građana koji čekaju da sve to bude gotovo“, zaključio je Dumbović.

Petrinjskim grobljem Sveti Benedikt upravlja poduzeće Komunalac koje je između ostaloga i samo sudjelovalo u dijelu radova na uređenju groblja. Vrijednost njihovih obavljenih radova je 900 tisuća kuna u sklopu kojih su asfaltirali dio groblja, postavili su više od tisuću kvadrata kocki te posadili više od 1500 tuja i čempresa te postavili dva kilometra betonskih rubnjaka.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.