Raspored odvoza glomaznog otpada tijekom 2019. godine Raspored odvoza glomaznog otpada tijekom 2019. godine
Raspored odvoza glomaznog otpada tijekom 2019. godine              UPUTE: Zabranjeno je i kažnjivo odlaganje glomaznog otpada na javnim površinama te će se sakupljanje vršiti neposredno... Raspored odvoza glomaznog otpada tijekom 2019. godine

Raspored odvoza glomaznog otpada tijekom 2019. godine    

         UPUTE:

Zabranjeno je i kažnjivo odlaganje glomaznog otpada na javnim površinama te će se sakupljanje vršiti neposredno s unutarnje strane Vaših dvorišta ili ulaza (haustora) individualnih kućanstava. Stoga molimo da omogućite nesmetan ulaz vozilu za sakupljanje glomaznog otpada u Vaše dvorište ili ulaze (haustore) te po mogućnosti budete prisutni tijekom odvoza. Za korisnike u višestambenim zgradama postavit će se kontejneri za sakupljanje u dogovoru sa predstavnicima stanara. Za građanstvo je usluga redovnog sakupljanja glomaznog otpada u količini do 4 m2 besplatna .

Raspored redovnog sakupljanja glomaznog otpada:

02.09.  – 06.09.2019.          lokacije na kojima se kućni otpad odvozi ponedjeljkom

09.09.  – 13.09.2019.           lokacije na kojima se kućni otpad odvozi utorkom

16.09. – 20.09.2019.           lokacije na kojima se kućni otpad odvozi srijedom

23.09. – 27.09.2019.           lokacije na kojima se kućni otpad odvozi četvrtkom

30.09. – 04.10.2019.           lokacije na kojima se kućni otpad odvozi petkom

07.10. – 11.10.2019.              stambene zgrade, Majur, Donji Kukuruzari 

Tijekom cijele godine na raspolaganju je i novootvoreno reciklažno dvorište na adresi Milivoja Grgića 13 u Češkom selu (radno vrijeme pon.-pet. Od 8:00-16:00 sati i subotom od 08:00-12:00 sati) u koje glomazni otpad možete sami dovesti  BEZ NAKNADE.

Ukoliko imate potrebu za odvozom glomaznog otpada izvan termina redovnog sakupljanja, na lokaciji upravne zgrade Komunalca Petrinja d.o.o., gundulićeva 14, Petrinja, u sobi br. 2 možete preuzeti zahtjev za odvoz glomaznog otpada, isti ispuniti i podnijeti. Usluga izvanrednog odvoza glomaznog otpada se naplaćuje.

Pozivom na besplatni broj: 0800 444 110 (FLORA VTC) moguće je naručiti besplatan odvoz elektronskog i elektroničkog otpada većih dimenzija (televizori, hladnjaci i sl.).

Ukoliko imate potrebu i obvezu  zbrinjavanja  građevinskog  otpada koji sadrži  azbest, za dogovor oko odvoza, cijene ili više informacija možete se obratiti na besplatan broj telefona 0800 0003 (C.I.A.K. – ovlašteni sakupljač u RH).

Sve dodatne informacije možete dobiti na br. telefona: 044/527-441 i 044/527-432.

POPIS VRSTA PREDMETA I TVARI KOJI SE SMATRAJU KRUPNIM (GLOMAZNIM) KOMUNALNIM OTPADOM

  1. KUPAONSKA OPREMA Kada (plastična, fiberstaklena, metalna i sl.) tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese (karniša), umivaonik, toalet i bide (školjka i daska), ogledalo, slavina za vodu, nosač tuša, i crijevo za tuš, stalak za ručnike i sl.,
  2. STVARI ZA DJECU Krevet, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete.
  3. PODNE OBLOGE Tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.
  4. NAMJEŠTAJ Ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić i sl., polica (npr. ugradbena, samostojeća, zidna i sl.), stol (npr. radni, za računalo, kuhinjski, za blagovaonu, toaletni i sl.), stolac, klupa, barska stolica, mehanički zidni/stolni sat većih dimenzija, daska kod uzglavlja kreveta, stalak (stolni, zidni za npr. tv/hi-fi), fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade.
  5. KUHINJSKA OPREMA Kuhinjski elementi (ugradbeni, samostojeći i dr.), sudoper, radna površina, šank.
  6. VRTNA OPREMA Ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt (tačke, kosilica i sl.), sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj.
  7. OSTALI GLOMAZNI OTPAD Rolete, žaluzine, tende i sl., ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata (npr. sobna, ulazna i dr.), staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, kanu, pedalina i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja.

 PREDMETI KOJI NISU NAVEDENI U OVOM POPISU NEĆE BITI ODVEZENI.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.