Razgovaraonica GrAk-a i UOSI SMŽ o motivaciji i samopouzdanju Razgovaraonica GrAk-a i UOSI SMŽ o motivaciji i samopouzdanju
PETRINJA – U organizaciji Udruge Građanski aktivizam (GrAk) i Udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije (UOSI SMŽ) u Maloj kući u Petrinji... Razgovaraonica GrAk-a i UOSI SMŽ o motivaciji i samopouzdanju

PETRINJA – U organizaciji Udruge Građanski aktivizam (GrAk) i Udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije (UOSI SMŽ) u Maloj kući u Petrinji danas je održana razgovaraonica na temu razvijanja motivacije i samopouzdanja za traženje posla s ciljem poticanja osobnog razvoja.

Razgovaraonica je organizirana u sklopu projekta „Revitalizacija lončarstva“ koju ove dvije udruge partnerski provode od prošle jeseni, a financiran je sredstvima Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

„Mi smo danas ovdje u sklopu projekta „Revitalizacija lončarstva“. Ovo je jedna motivacijska radionica za polaznike lončarske obuke, ali i za druge nezaposlene ljude i ne samo nezaposlene. Pozvali smo našu Dašu Poredoš Lavor, jer je ona poznata po tome da zbilja zna jako lijepo i ugodno motivirati ljude. Ovdje su mnogi došli, kako ja kažem, po pregršt nekakvog samopouzdanja i dobrih vibracija koje će nam Daša prenijeti”, rekla je voditeljica projekta „Revitalizacija lončarstva“ Palma Miličević, predsjednica Udruge GrAk.

“Cilj je zapravo potaknuti ljude da mijenjaju u svom životu ono što misle da nije dobro. Dakle, ako imate neki posao koji ne volite, logično je – mijenjajte ga. Ako ste nezadovoljni mjestom gdje jeste – idite, niste drvo, znači prošetajte, pronađite neko bolje mjesto. To su nizovi primjera kako, ako mislite da možete mijenjati to što vam se ne sviđa, onda zbilja to i možete. Ako mislite da ne možete, onda stvarno i ne možete. Nama je važno da nam Daša donese jednu novu energiju u naše glave, u naša razmišljanja. Tu je puno ljudi koji razmišljaju o nekakvom svom poslu, o nekakvoj poslovnoj ideji koju treba realizirati, za koju stvarno treba imati vjetar u leđa i evo tu nam je Daša da nam pomogne“, dodala je Miličević.

O naglascima ove razgovaraonice, više nam je rekla njezina voditeljica, dr.sc. Daša Poredoš Lavor.

„Tijekom života količina našeg samopouzdanja i samopoštovanja se mijenja, jer to nije samo slika koju mi stvaramo o sebi nego je temeljimo i na tome kako nas drugi vide, pogotovo nama drage, važne i značajne osobe. Isto je tako u procesu traženja posla. Znači, bitno je da mi tražimo posao, a ne on nas. Stoga je potreban jedan aktivan, čak proaktivan pristup u svakom segmentu života kada želimo ostvariti neku promjenu. U današnjoj razgovaraonici najviše ćemo se posvetiti tome kako se životna nezaposlenost i životna zaposlenost reflektiraju na kvalitetu našeg života, na naše emocije, razinu socijalnog i društvenog funkcioniranja“.

„Govorit ćemo i o tome što mi sami sa sobom možemo i trebamo učiniti kada procijenimo i osjetimo da je vrijeme za neku promjenu, na koje se dodatne izvore podrške – od obitelji do društva možemo osloniti, kako još bolje unaprijediti naše komunikacijske vještine s osobitim naglaskom na asertivnost, što znači kako se dovoljno dobro zauzeti za sebe, a ne na štetu drugih i vidjeti koje nam to još druge životne situacije mogu pomoći da unaprijedimo svoje samopouzdanje i samopoštovanje“, dodala je  dr.sc. Poredoš Lavor.

Razgovaraonica, održana u opuštenoj atmosferi, uz razmjenu životnih iskustava sudionika, uključila je i različite motivacijske priče, kratki film na temu motivacije i samopouzdanja, a među sudionicima proveden je i mali upitnik o komunikacijskim vještinama.

 

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.