Čazmatrans2
Reakcija OBHSS-a na obilježavanje 22. obljetnice oslobođenja Gline Reakcija OBHSS-a na obilježavanje 22. obljetnice oslobođenja Gline
Organizacija branitelja HSS-a „Hrvatski sokol“ reagirala je priopćenjem na obilježavanje 22. obljetnice oslobođenja Gline i izjavu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Priopćenje je... Reakcija OBHSS-a na obilježavanje 22. obljetnice oslobođenja Gline

Organizacija branitelja HSS-a „Hrvatski sokol“ reagirala je priopćenjem na obilježavanje 22. obljetnice oslobođenja Gline i izjavu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Priopćenje je potpisao tajnik Organizacije branitelja HSS-a „Hrvatski sokol“ Pukovnik HV Adolf Paar, a prenosimo ga u cijelosti:

“Izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović kako su se „srpske snage dragovoljno predale“ kod Gline, vrijeđa sve preživjele hrvatske branitelje. Dižemo glas i u ime 46 hrvatskih branitelja koji su poginuli u napadu na Glinu, jer njih ovdje nitko ne spominje niti se može čuti njihov glas.

Na pravcu prodora zagrebačkog područja sektora Sjever u napadu na Glinu najviše je poginulih pripadnika 2. gardijske brigade Gromovi. Zaključujemo kako se srpske snage nisu dragovoljno predale, jer su na tom pravcu vođene teške bitke.

Potpisivanje bezuvjetne predaje pukovnika Čede Bulata, zapovjednika 21. korpusa „Srpske vojske“ 8.8.1995. godine, kruna je pobjede hrvatske vojske nad agresorom. Borbe su trajale još dva dana kako bi se oslobodili Dvor na Uni i Petrinja, gdje je također bilo žrtava s obje strane. Dvor je oslobođen 9. kolovoza, a Petrinja 10. kolovoza 1995. godine.

Zgranuti smo činjenicom da na takvu svečanost nije pozvan zapovjednik sektora Sjever general zbora Petar Stipetić. Opravdanje da ministarstva nisu bila nositelj protokola, već da je to bio Grad Glina, ne može zadovoljiti nikoga, jer se zna da je protokol bio dostupan nekoliko dana ranije. Stoga dolazimo do zaključka kako se na ovaj način vrijeđa ponos preživjelih hrvatskih branitelja te umanjuje žrtva svih 240 poginulih u Oluji.”

Komentari

Antonija Radošević Novinar / Voditelj

Trenutno kod nas na jednogodišnjem stručnom osposobljavanju. Novi glas u našem eteru. Nakon završenog studija komunikologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu, Tonka, kako je svi rado zovemo, postaje dio našeg tima. Odlučna, odgovorna, spremna na izazove koje donosi ovaj posao, ali i s odličnim smislom za humor, svakako je jedno veliko osvježenje kako nama, tako i našim slušateljima i čitateljima.