Reformisti organizirali druženje s građanima Reformisti organizirali druženje s građanima
  PETRINJA – Gradska organizacija Narodne stranke – Reformisti Grada Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović organizirali su druženje s građanima ususret izborima za... Reformisti organizirali druženje s građanima

 

PETRINJA – Gradska organizacija Narodne stranke – Reformisti Grada Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović organizirali su druženje s građanima ususret izborima za EU Parlament. Dumbović, 12.kandidat Narodne stranke Reformisti na listi broj 19za nadolazeće izbore za Europski parlament poručio je tom prilikom kako Hrvatska ima šansu biti lider ako građani izađu na izbore za EU parlament.

Dumbović ističe kako 14 posto radno sposobnog stanovništva Hrvatske, odnosno čak 348 tisuća ljudi, radi u zemljama Europske unije. Kako trošak njihovog obrazovanja na godišnjoj razini iznosi čak 300 milijuna eura, potrebne su, kaže, kompenzacijske mjere:

„Čak 14 posto našeg radno sposobnog stanovništva je otišlo raditi u druge zemlje Europske unije! Riječ je o 348 tisuća naših ljudi. Njihovo školovanje koštalo nas je čak 300 milijuna eura, Hrvatska je “na dlanu” dala Europskoj uniji školovani kadar. To je jedan od najvećih problema, stoga mi sada moramo pronaći kompenzacijske mjere kako bi zadržali demografsku supstancu. To najbolje možemo učiniti upravo putem EU fondova.”

Dumbović je dodao i kako se svi zajedno moramo aktivnije uključiti u povlačenje sredstava iz europskih fondova kako bi zajednici u kojoj djelujemo omogućili nadstandard življenja. Inače, u financijskom razdoblju 2014.-2020. Hrvatskoj je iz Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova na raspolaganju ukupno 10,676 milijardi eura. Upravo je Petrinja jedan od lidera povlačenja tih sredstava, ali dodaje Dumbović, kako je riječ o ratom pogođenom području, zaslužuje više:

„Najvažnije što moramo osigurati je sufinanciranje radnih mjesta, a odmah potom i projekte koji će graditi viši standard zajednice.”

Reformisti su biračima poručili kako samo jaki pojedinci mogu štititi hrvatske interese u europskom parlamentu djelujući na temelju zajedničkih vrijednosti, potpuno svjesni da je snažna i uspješna EU zalog hrvatske budućnosti.

Sponzorirani članak za EU izbore

 

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.