Rekonstruira se prilaz za utovar peleta Rekonstruira se prilaz za utovar peleta
PETRINJA – Uoči sezone grijanja ovih dana se radi na zgradi Hrvatskog doma. Rekonsturira se prilaz za utovar peleta koje se koriste kao energent... Rekonstruira se prilaz za utovar peleta

PETRINJA – Uoči sezone grijanja ovih dana se radi na zgradi Hrvatskog doma. Rekonsturira se prilaz za utovar peleta koje se koriste kao energent za grijanje. U zimskom periodu je problematičan istovar peleta i njihovo unošenje u kotlovnicu zbog velike količine, jer se za grijanje troši 50 tona. Više nam je rekao ravnatelj Hrvatskog doma Milan Herceg:

„Kod samog istovara peleta, išli smo ovdje preko zelene površine na samom ulazu u Dom što je stvaralo dodatne poteškoće u slučaju kiše ili snijega gdje se stvaralo veliko blato. I samim tim je bio veliki problem samog istovara peleta u prostor kotlovnice. Obzirom da na okolišu zgrade nema više mogućeg pristupa kotlovnici, danas i jučer smo pribjegli uređenju ovog ulaznog dijela prema kotlovnici kako bi i na kvalitetniji način istovarali pelete, a s druge strane peletarom se može prići do zidića kod samog ulaza. S druge strane bit će ljepši okoliš samog ulaza u Dom gdje će se na ovakav način betonskim ivičnjacima i ovim ukrasiti sam taj ulaz da bi ovaj zeleni dio kojeg je naš Komunalac posadio izgledao ljepše.“

Zahvaljujući ovom malom zahvatu korisnici Hrvatskog doma, članovi raznih sekcija koje tu djeluju, Knjižnice, sportskih klubova će i ove sezone uživati u dobro zagrijanim prostorijama.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.