Repušnički susreti privukli svojom raznolikošću Repušnički susreti privukli svojom raznolikošću
REPUŠNICA – Prepoznatljivi turistički proizvod Kutine i Moslavine postala je tradicionalna manifestacija Repušnički susreti. U tri dana događanja manifestacija je ponudila raznoliki program kojeg... Repušnički susreti privukli svojom raznolikošću

REPUŠNICA – Prepoznatljivi turistički proizvod Kutine i Moslavine postala je tradicionalna manifestacija Repušnički susreti. U tri dana događanja manifestacija je ponudila raznoliki program kojeg su zajednički organizirali KUD Repušnica i kutinska Turistička zajednica. Koliko je ova manifestacija, ali i sama Repušnica, kao najveće kutinsko naselje, značajna za Grad Kutinu istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Trideset i treći susret je unio nešto novo, ocijenio je Babić:

„Prvo, cijeli susret se odvija na lokaciji gdje je bio ulaz u Lonjsko Polje. Sam događaj je isprepleten s nizom kulturnih događanja, imamo izložbu slika, umjetnina, fotografija. Imamo i nekih sportskih događanja. To je nešto predivno. Kao gradonačelnik mogu biti samo zahvalan KUD-u Repušnica koji je nositelj ovih aktivnosti. Jasno je da imamo obvezu kao Grad Kutina zajedno sa SMŽ poticati i pomagati ovakve izvrsne i prekrasne događaje.“

REP5

Važna je ovo manifestacija i za Sisačko-moslavačku županiju koja je tradicionalno podupire, rekao je na Repušničkim susretima pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov, podsjetivši kako su sredstava za kulturu značajno povećana posljednje dvije godine. Ona su povećana čak deset puta:

„Činjenica je da mi zaista duboko vjerujemo da su KUD-ovi jedan od bitnih faktora u očuvanju naše kulturne i umjetničke baštine i na tome smo im zahvalni. S obzirom da ovdje gostuju KUD-ovi izvan naše županije, nama je to bitno iz turističkog aspekta. Dakle, svi ovi KUD-ovi koji će ovdje doći, nadamo se da će se jednog dana vratiti. I baš mi je zato izuzetno drago što se ovo održava na ulazu u Lonjsko polje. Očekujemo da se neće zadržati samo na ulazu, već da će i ući u njega posjetiti ga sa svojim obiteljima.“, dodao je Vlahov.

REP3

Dodat ćemo, uz likovnu koloniju, tradicijske igre, održana je i edukativna radionica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje i vođeno razgledavanje Parka prirode, izložba fotografija „Zeleno-plava zipka Hrvatske“ predstavljenih u Europskom parlamentu, izložba ribarskog alata i opreme, narodnog ruha Repušnice te kulturno – umjetnički program.

REP2

U njemu su sudjelovala kulturno – umjetnička društva iz Volodera, Kalinovca, Podsuseda, Belog Manastira, domaćini KUD Repušnica te Martin Durbek višestruki državni i međunarodni prvak u sviranju tambure iz Repušnice.

REP4

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.