River White Party Udruge IKS na petrinjskom kupalištu River White Party Udruge IKS na petrinjskom kupalištu
PETRINJA – Udruga IKS sa svojim EVS volonterima organizirala je sinoć na petrinjskom Gradskom kupalištu ljetno druženje pod nazivom River White Party. Na ovaj... River White Party Udruge IKS na petrinjskom kupalištu

PETRINJA – Udruga IKS sa svojim EVS volonterima organizirala je sinoć na petrinjskom Gradskom kupalištu ljetno druženje pod nazivom River White Party. Na ovaj način, IKS-ovci su dali svoj obol ovogodišnjoj proslavi Lovrenčeva.

Na party su pozvali mlade i sve one koji se tako osjećaju, rekla je Barbara Kositer, voditeljica IKS-ovog Volonterskog centra.

kositer tekst

„Večeras ovdje imamo River White Party koji su organizirali naši EVS volonteri iz Udruge IKS koji ovdje borave već nekoliko mjeseci, neki duže, neki kraće. Shvatili su da u Petrinji nedostaje sadržaja za mlade, pa su odlučili organizirati jedan ovakav dobar tulum koji je počeo u 20 sati i do 2 ujutro imamo malu feštu za sve naše građane koji su dobro došli. Sve smo ih pozvali i jako nam je drago što su se odazvali“, rekla je Barbara.

Ovo ljetno druženje na obali Kupe nazvali su River White Party.

river white party tekst

„Poanta tuluma bila je da se svi dođu odjeveni u bijelo kako bi se bolje isticali u mraku. Imamo čak i UV lampu, pa će to još efektnije izgledati ovako u mraku. Točimo bezalkoholne napitke – limunadu u različitim bojama koju su pripremile naše EVS volonterke iz Rusije i Latvije, dok su volonterke iz Njemačke i Španjolske zajedno s  volonterom iz Kolumbije pripremile ručno rađene šarene ukrase – ogrlice i narukvice kao poklon onima koji dođu na party“, objasnila je Barbara.

Na sinoćnji River White Party osim stranih volontera koji već borave u Petrinji, stigli su i inozemni gosti.

„Večeras ovdje imamo jednog našeg prijatelja iz Norveške i jednu EVS volonterku iz Španjolske koja nije u Udruzi IKS nego volontira u Zagrebu i došla je večeras u Petrinju radi ovog tuluma“, rekla je Kositer. 

Norvežanin tekst

Norvežanin Per Wallin, (isprika ako smo zbog buke krivo razumjeli ime), koji je doputovao u Hrvatsku na tjedan dana, ima prijatelja u Udruzi IKS pa je to bila prilika da posjeti i Petrinju.

„Petrinja je čudesna. Sviđa mi se ova lijepa rijeka. Voda je topla za kupanje. Ljudi su zaista ljubazni. Žao mi je što nisam došao ranije“, rekao je Per koji je u četvrtak u Petrinji pratio i proslavu Lovrenčeva.

Španjolka tekst

Kupa je dojam ostavila i na Španjolku Christinu Mayoral Torres koja u Petrinji također ima prijatelja koji volontira u Udruzi IKS. I sama je EVS volonterka u Zagrebu. O dojmovima iz Petrinje kaže:

„Ovo možda nije najpoznatiji dio Hrvatske, ali zanimljivo je upoznavati ljude posvuda. Ovaj dio uz rijeku mi se jako sviđa. Kad smo stigli ovdje bio je zalazak sunca i bilo je baš lijepo, a i ovo druženje koje se ovdje održava je odlično“, rekla je Christina.

Za glazbu na sinoćnjem River White Partyu pobrinuli su se mladi DJ-i iz Petrinje: Joshua, Damian i Ivan.

DJ-i tekst

Pridružio im se i mladi hip hop plesač iz Siska, Đuliano Jašarević koji  se plesom bavi oko godinu i pol dana i želja mu je za godinu dana nastupiti na Super talentu.

Jašarević tekst

„Plešem hip hop freestyle animation dance  – to je više vrsta plesa u jednom. Nema koreografije, sve dolazi iz glave. Prvo sam krenuo od težih pokreta za koje mi je trebalo oko godinu dana da ih uvježbam“, otkrio nam je Đulijano koji s lakoćom izvodi vratolomne pokrete, kao da je od gume.

River White Party u šumici na petrinjskom kupalištu, uz rijeku Kupu, potrajao je do ranih jutarnji sati.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.