Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
bo260222

Rok za završetak Središnjeg paviljona 31.ožujka

TOPUSKO – Na Aktualnom satu Županijske skupštine jedno od pitanja vijećnika je bilo u kojoj su fazi radovi na budućem Središnjem paviljonu sisačke Bolnice. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako je sredinom veljače održan tehnički pregled prve cjeline.

„Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan nakon svih onih teškoća u izgradnji ovog paviljona, gdje je trebalo najprije u početku sa onim pilotiraanjima i svime ostalim, napraviti određene predradnje koje su bile napravljene i oduzele određeno vrijeme. Ovoga trenutka zgrada tog paviljona je završena i 18.veljače održan je tehnički pregled te prve funkcionalne cjeline. Dakle radi se o samoj zgradi“, kazao je Žinić.

Dodaje kako je zgradu obišao nekoliko puta u pratnji ravnatelja sisačke Opće bolnice, izvođačima te jednim timom te može kazati kako dobivamo vrlo kvalitetnu zgradu. „To će biti nešto što će vrlo brzo biti završeno. Rok za završetak je 31.ožujka. Ima još neznatnih manjih radova na vanjskoj ovojnici, nešto na fasadi. Međutim, kompletna ta prva funkcionalna cjelina je završena. Osam tisuća metara kvadratnih novog prostora bolničkog, s ambulantama u prizemlju, sa dijalizom. To je druga faza, da bi taj projekt bio završen, mi moramo preseliti nakon tehničkog pregleda odjel dijalize u podrum, a onda srušiti zgradu stare dijalize i urediti okoliš. Time će biti završen taj Središnji paviljon“, dodao je Žinić.

Smatra kako će medicinsko osoblje kao i naši pacijenti dobiti vrlo kvalitetan prostor. „Bolnica je izgrađena prema najsuvremenijoj tehnologiji i ja vjerujem da ćemo svi zajedno, imati priliku negdje tamo krajem ožujka otvoriti ovaj objekt i onda ćete doista vidjeti da nisu to isprazne priče nego nešto što će unaprijediti naše zdravstvo, naš bolnički sustav. Jer dobiti osam tisuća kvadratnih metara, to je možemo reći jedna nova bolnica“, zaključio je Žinić.

Projekt Rekonstrukcija bolničkog kompleksa, odnosno izgradnja Središnjeg paviljona i uspostava Objedinjenog hitnog bolničkog prijema je, zajedno s opremom, u vrijednosti oko 170 milijuna kuna značajno će doprinijeti poboljšanju uvjeta zbrinjavanja hitnih bolesnika, odnosno njihov prijam i obradu ali i rad djelatnika i medicinskog osoblja u bolnici.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X