Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
stozer15102020b

Rosavec: „Svi ovi kontakti su rezultat neodgovornog ponašanja naših sugrađana….“

SISAK – Nakon nedjeljna 83 slučaja u Sisačko-moslavačkoj županiji danas je drugi najgori dan po ukupnom broju novozaraženih novim virusom SARS-CoV-2, obzirom danas brojimo 77 novih slučajeva, rekao je uvodno načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec.

„Naime ono što valja istaknuti da nažalost svih ovi kontakti su rezultat neodgovornog ponašanja naših sugrađana. Dakle i dalje se nismo još dovoljno organizirali niti shvatili ozbiljnost i štetnost ove bolesti, jer i dalje se ne pridržavamo svih propisanih protuepidemijskih mjera, i dalje se organiziraju određena druženja privatne prirode, prvenstveno gdje se uopće ne poštuju sve one propisane mjere koje su propisane kako se ova bolest ne bi širila, a nažalost i ove brojke nam baš ne idu u prilog. Ovom prilikom apeliram na sve naše sugrađane da budu krajnje odgovorni, da se pridržavaju onih osnovnih, elementarnih mjera, da drže socijalnu distancu, da nose pravilno maske, da dezinficiraju ruke, da se ne okupljaju ukoliko to nema potrebe, a ako je to baš nužno, da to bude u maksimalnoj opreznosti“, rekao je Rosavec te dodaje kako imaju dovoljno zaštitne opreme. Ujedno se osvrnuo i na trenutno stanje u bolničkom sustavu.

„Kada govorimo o zdravstvenom sustavu i stabilnosti zdravstvenog sustava, tada mogu reći da u našoj bolnici dr.Ivo Pedišić u Sisku imamo tri doktora koja su pozitivna i njih četiri koji su u samoizolaciji, također imamo 12 sestara koje su pozitivne i 13 u samoizolaciji. Stvara se veliki teret i opterećenost sustava i samim pristupom nas ljudi možemo i taj sustav rasteretiti. Ima slučajeva gdje doktori i sestre rade po 12, odnosno 24  sata i samo je pitanje vremena kada će sustav puknuti. Međutim, za sada dobrom reorganizacijom, stanje je takvo kakvo je. Ono što naprosto veseli da u onim kritičnim skupinama, u domovima za starije i nemoćne nemamo slučajeva zaraze niti samoizolacije, ali opet apeliram i molim da ostanemo krajnje odgovorni“, zaključio je Rosavec te na kraju dodaje kako zajedno s inspekcijskim službama obavljaju nadzor nad provođenjem propisanih epidemioloških mjera.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X