S lažnom diplomom zaposlio se u državnoj službi u Glini S lažnom diplomom zaposlio se u državnoj službi u Glini
NOVSKA/GLINA – Zbog sumnje u krivotvorenje isprave provedeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim muškarcem. Njega se sumnjiči da je 2006. godine pribavio svjedodžbu o... S lažnom diplomom zaposlio se u državnoj službi u Glini

NOVSKA/GLINA – Zbog sumnje u krivotvorenje isprave provedeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim muškarcem. Njega se sumnjiči da je 2006. godine pribavio svjedodžbu o završnom ispitu srednje tehničke škole u Zagrebu, iako tu školu nije nikada pohađao, te ju priložio prilikom zapošljavanja u državnoj službi, u jednoj ustanovi u Glini. Temeljem ove lažne diplome stekao je formalne uvjete za zapošljavanje i ostvarivanje plaće kao državni službenik, a na što nije imao pravo. Na taj je način počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave te će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

U srijedu, 11. listopada oko 9.40 sati prilikom nadzora prometa u mjestu Bestrma, općina Sunja, zatečen je 22-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,95 promila i bez položenog vozačkog ispita upravljao neregistriranim osobnim automobilom. Kako se radi o recidivistu, odnosno višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, doveden na nadležni prekršajni sud.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 54-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je unazad pet mjeseci na području Novske, u svom vrtu na adresi prebivališta uzgojio šest stabljika indijske konoplje, visine od 100 do 250 centimetara. Stabljike su oduzete, a 54-godišnjak prijavljen zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.