Segesta pobjednik KUP-a NS SMŽ Segesta pobjednik KUP-a NS SMŽ
SISAK – Nogometaši sisačke Segeste pobjednici su KUP-a Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije nakon što su u završnoj utakmici, s 2:1, bili bolji od igrača... Segesta pobjednik KUP-a NS SMŽ

SISAK – Nogometaši sisačke Segeste pobjednici su KUP-a Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije nakon što su u završnoj utakmici, s 2:1, bili bolji od igrača petrinjske Mladosti.

U „siromašnijem“ prvom dijelu susreta viđene su tek po dvije izglednije prigode sa svake strane, a počelo je u 10. minuti Garbinim ubacivanjem s lijeve strane na „peterac“ Mladostaša gdje je naviše skočio Alapić, ali i za malo prebacio gornju vratnicu. U 28. minuti uzvratili su i Petrinjci preko Krmpotića s desne strane kada je, također na „petercu“, pronašao Hrnčevića koji je u trku glavom poslao loptu izvan okvira. Dobru prigodu imali su gosti i u 35. minuti kada je Jandrić dobro pucao s ruba kaznenog prostora, ali vratar Trepša je uspješno loptu ukrotio. Nakon toga uzvratili su i Siščani u 39. minuti kada je Handanović odlično pucao s 18 metara pod samu vratnicu, vratar Kovačević isto tako izbacio loptu izvan igrališta, a isti igrač izveo je udarac iz kuta odakle je naciljao Garbu u glavu koji je potom iz neposredne blizine pogodio vanjski dio mreže.

Drugi dio počeo je novim prigodama Petrinjaca i to odmah u 48. minuti kada je Krmpotić izveo udarac iz kuta s lijeve strane, a Bezić s pet metara glavom poslao loptu tik iznad vratnice. Samo tri minute kasnije dupli pas na 18 metara odigrali su Hrnčević i Krmpotić koji je pucao snažno, ali za malo neprecizno kad je lopta prohujala uz samu lijevu vratnicu. Nakon toga, u 61. minuti, dobrom prigodom uzvratili su i domaći kada je Kapac u trku na lijevoj strani pronašao Eberla koji je odlično pucao, a vratar Kovačević uspješno loptu odbio, međutim u 74. minuti bio je nemoćan kada je Kapac s 18 metara precizno naciljao njegov donji lijevi kut, ali vodstvo Siščana bilo je kratkog vijeka jer već u 76. minuti Petrinjci su poravnali u preciznoj akciji, unutar kaznenog prostora, Krmpotića, Cerjaka i Jandrića kojem je samo preostalo skrenuti loptu u praznu mrežu. Također, u 79. minuti Jandrić se odlično probio po lijevoj strani i ubacio idealnu loptu pred domaća vrata, ali bez pravodobne reakcije jednih i drugih igrača kroz šumu nogu završila je uz vratnicu na drugoj strani igrališta. Što nije uspjelo Petrinjcima je Siščanima u 83. minuti kada su iskoristili nekoliko grešaka u obrambenim redovima Mladostaša što je materijalizirao brzonogi Žužić za novu prednost Segestaša koju je u 86. minuti mogao „podebljati“ Bagarić kod ubačaja Sertića na gostujući „peterac“, ali lopta je završila izvan okvira.

Na kraju, pobjednički pokal kapetanu Segeste Mariu Garbi uručio je Davor Ivić, predsjednik NS SMŽ i član IO HNS-a.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.