Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
bolnicasisak2020

Šest novooboljelih od koronavirusa u našoj županiji, sveukupno 13 pozitivnih

Prema podacima Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije, u našoj županiji imamo šest novooboljelih, što je sveukupno 13 pacijenata sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19. Od šest novih pacijenata, tri su s područja Kutine, dva s područja Siska i jedan s područja Novske. U Općoj bolnici „dr.Ivo Pedišić“ nalaze se četiri bolesnika, dok su ostali bolesnici dobrog stanja i imaju mogućnost za izolaciju te preporuke za slučaj ukoliko neće biti dobro da odmah dođu u bolnicu.

„Očekuje se dolazak većeg broja žitelja s područja naše županije koji su duže vremena na radu u različitim europskim državama (Njemačka, Austrija i dr.) i to će značajno utjecati na epidemiološku situaciju vezanu za bolest COVD-19“, dodaju iz Stožera.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se i dalje drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i neka ih dosljedno provode. „Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući)“, zaključuju iz Stožera.

Također su apelirali na sve da na društvenim mrežama ne objavljuju brojne neistine o stanju zaštitne opreme u Općoj bolnici dr.Ivo Pedišić Sisak i na trijažnim mjestima. „Ne iznosite kako nemamo zaštitne opreme. U našoj Bolnici trenutno imamo zaštitne opreme za kompletno osoblje“, dodaju iz Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X