Šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira na koncertu Thompsona u Glini Šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira na koncertu Thompsona u Glini
GLINA – Tijekom jučerašnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Glini te koncertu Marka Perkovića Thompsona, policija je zabilježila... Šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira na koncertu Thompsona u Glini

GLINA – Tijekom jučerašnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Glini te koncertu Marka Perkovića Thompsona, policija je zabilježila šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira, odnosno, evidentirana su četiri prekršaja nošenja i isticanja simbola kojima se remetio javni red, dok su dva prekršaja počinila dva vidno alkoholozirana muškarca i to vikom i galamom te vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika koji su prema njima postupali, priopćili su iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Iz Policije su također potvrdili kako neće prekršajno prijaviti Thompsona zbog pozdrava „Za dom spremni“ kojeg je izgovorio na početku pjesme „Bojna Čavoglave“ tijekom koncerta u Glini. Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke objašnjavaju kako neće podizati prekršajnu prijavu te se pozivaju na prošlogodišnju praksu slučaja iz Slunja kada je Thompson dobio prijavu zbog istog pozdrava, no Prekršajni sud je Thompsona oslobodio krivnje da je pozdravom „Za dom spremni“ poticao mržnju na temelju nacionalne ili vjerske pripadnosti. Na Sudu su podsjetimo, zaključili kako je riječ o stihovima pjesme te su ustvrdili kako je riječ o autorskoj pjesmi koja je u izvornom obliku više stotina puta izvedena na radijskim i televizijskim postajama.

Podsjetimo kako se na jučerašnjem koncertu Marka Perkovića Thompsona u Glini okupilo, prema procjenama organizatora, više od 80 tisuća posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske. Prije njegova nastupa sve okupljene zabavljali su grupa Dalmatino, Dražen Žanko i tamburaški sastav Sitni sati.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.