Sisačka HVIDR-a proslavila 25. obljetnicu Sisačka HVIDR-a proslavila 25. obljetnicu
SISAK – HVIDR-a grada Siska svečanošću održanom u sisačkom hotelu „Panonija“ ovog je ponedjeljka proslavila 25. obljetnicu svog postojanja i rada. Stjepan Lugarić, predsjednik... Sisačka HVIDR-a proslavila 25. obljetnicu

SISAK – HVIDR-a grada Siska svečanošću održanom u sisačkom hotelu „Panonija“ ovog je ponedjeljka proslavila 25. obljetnicu svog postojanja i rada.

svi tekst

Stjepan Lugarić, predsjednik Udruge, u svom je obraćanju naglasio kako je proteklih 25 godina rada HVIDR-e obilježila borba za prava hrvatskih ratnih vojnih invalida.

lugarić tekst

„Na samom početku, još 1992. godine kada je zemlja još uvijek bila velikim dijelom okupirana, u našem programu je bila predviđena obrana suvereniteta Republike Hrvatske, borba protiv ratnog profiterstva i dezerterstva i naravno borba za prava hrvatskih ratnih vojnih invalida i svih branitelja“.

svi 2

Lugarić kaže kako u ovih 25 godina još uvijek nisu uspjeli provesti sve zacrtane smjernice.

„Ima još uvijek dosta posla i potrebe za radom i trudom. Naša populacija je sve starija i sada moramo osmisliti neke druge programe, poput veteranskih centara i sličnih stvari. Posebnu pozornost sisačka HVIDR-a posvećuje i radu s djecom. Evo i danas imamo promociju naše slikovnice. To je trogodišnji rad naše djece i Udruge HVIDR-e pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja. Rad s djecom nam je važan jer je glavna zadaća naše Udruge zaštita digniteta Domovinskog rata – znači želimo prenijeti te informacije, saznanja našim najmlađima u školama i vrtićima“, rekao je Lugarić, predsjednik sisačke HVIDR-e koja broji tristotinjak članova.

slikovnica tekst

Članovima Udruge, 25. obljetnicu čestitao je i župan Ivo Žinić:

„Interesantno je da je HVIDR-a grada Siska doista jedna Udruga koje ne skrbi samo o svojim članovima, nego i puno radi s djecom i mladima. To je na tragu svega onoga što bismo željeli – prenijeti pravu istinu o Domovinskom ratu najmlađima koji i ne znaju što se događalo prije 25 i više godine na ovim prostorima. S te strane, čestitke HVIDR-i Sisak na 25 godina u kojima su doista svojim dugogodišnjim radom pokazali da kao i devedesetih godina idu u smjeru koji govori o domoljublju, o državnosti, o Domovinskom ratu i svim onim vrijednostima koje su bitne za budućnost Hrvatske. Svakako im čestitam na ovome što rade s mladima. Kroz dugi niz godina su svojim radom na određenim slikovnicama pokušali upravo najmlađima prenijeti sve ono što smo mi kao branitelji imali i proživljavali tih devedesetih godina“, rekao je Žinić.

župan tekst

Dodao je kako će Županija nastaviti podupirati rad ove Udruge.

„Mi kao Županija itekako vodimo brigu o svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, pomažemo njihov rad i pomagat ćemo ovakve i slične projekte sve u cilju promoviranja vrijednosti Domovinskog rata i istine o njemu da ne bude, kao što je znalo biti u proteklih 25 godina, razmišljanja o braniteljima kao problemu ove države, kao „parazitima“, što nikako ne stoji. Branitelji su časni ljudi. Mnogi su poginuli u Domovinskom ratu. Moramo na njih biti ponosni, pogotovo obitelji koje su izgubile svoje najmilije. Moramo biti ponosni na sve hrvatske branitelje i ratnike u Domovinskom ratu koji su doprinijeli da danas možemo uživati u ovoj slobodi i prenositi to na naše mlade“, zaključio je župan Žinić na proslavi 25. obljetnice sisačke HVIDR-e.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.