Sisački HNS poručio: „Galdovo je bitno za Siska“, gradskoj vlasti poručili : „Pokrenite se“ Sisački HNS poručio: „Galdovo je bitno za Siska“, gradskoj vlasti poručili : „Pokrenite se“
SISAK – Sisačka Hrvatska narodan stranka održala je konferenciju za novinare na križanju Galdovačke ulice i Ulice Brezovačkog odreda u sisačkom prigradskom naselju Galdovo... Sisački HNS poručio: „Galdovo je bitno za Siska“, gradskoj vlasti poručili : „Pokrenite se“

SISAK – Sisačka Hrvatska narodan stranka održala je konferenciju za novinare na križanju Galdovačke ulice i Ulice Brezovačkog odreda u sisačkom prigradskom naselju Galdovo na temu „Deurbanizacije gradske četvrti Galdovo“.

Predsjednica sisačkog HNS-a i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković je istaknula kako Galdovo ima oko 6500 stanovnika, školu, ambulantu, društveni dom, ljekarnu i obećanje da će dobiti dječji vrtić. Također je napomenula kako državnom cestom kroz Galdovo prolazi veliki broj automobila, kamiona i cisterni.

„U Galdovu ne postoji biciklistička staza, nogostup je u takvom stanju da se jedva možete kretati pješice i više sliči nekom šumskom putiću, planinarskoj stazi. To dovodi do maksimalne ugroze stanovnika, no nažalost, nije to jedini problem s kojim se svakodnevno susreću Galdovčani. Naime, na izlasku iz Poljske ulice na Galdovačku cestu trava je izuzetno visoka, što ukazuje da se rijetko obavlja košnja“, rekla je Ivković te dodaje kako autobusna stajališta nisu natkrivena.

Politička tajnica sisačkog HNS-a Marija Kranjčec, rođena Galdovčanka, također je iznijela jedan od problema u tom mjestu, a to je problem javne rasvjete. „Suvremena led rasvjeta je sve, samo ne suvremena, jer je rasvjeta takva da je Galdovo praktički u mraku, što predstavlja dodatnu opasnost za stanovnike Galdova“, rekla je Kranjčec.

Na samom kraju je Ivković  pozvala odgovorne službe Grada Siska da se krene s obnovom nogostupa i izgradnjom novog u Poljskoj ulici, s izgradnjom novih biciklističkih staza, obećanog dječjeg vrtića i kuhinje u osnovnoj školi.  „Galdovo je vrlo bitno za Grad Sisak, ono je dio grada, stoga HNS i apelira na Službe Grada Siska s porukom „Pokrenite se!““, zaključila je Ivković.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.