Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
bo260221

Sisačkoj Bolnici donirano pet respiratora i 35 kreveta

SISAK – Prošla su skoro dva mjeseca od razornog potresa koji je pogodio našu Sisačko-moslavačku županiju. Ravnatelj Opće bolnice dr.Ivo Pedišić, dr.Tomislav Dujmenović je podsjetio kako su oštećene sve zgrade u našoj Bolnici.

„Situacija u Bolnici je i dalje teška. Nastojimo se organizirati. Radimo u manje od 20 posto prostora, nekadašnjeg prostora, tako da nastojimo se i pored svega što činimo, situacija je i dalje vrlo teška, ali činimo sve da bi podigli razinu zdravstvene zaštite za sve žitelje naše županije i isto tako da bi se vratili u one kapacitete koji su bili i prije potresa“, kazao je Dujmenović.

Ističe kako nastoje što prije obnoviti zgrade koje imaju zelenu naljepnicu, a tu prvenstveno misli na Kirurgiju za koju se nada da će za mjesec dana biti u uporabi. „Završeni su obrtnički radovi na odjelu Oftalmologije i tamo je 11 kreveta, tamo smo također smjestili internističku službu. Osim toga što želimo ovu Bolnicu obnoviti, ono što je cilj svih nas bio je da se ova Bolnica dalje i razvija. Ovaj današnji dan pokazuje da će se ova bolnica itekako razvijati, uz pomoć u prvom redu našeg Ministarstva koje je poslalo i doniralo pet respiratora koji će značajno doprinijeti da se bolnica dalje razvija te da ćemo podići razinu zdravstvene zaštite“, rekao je Dujmenović.

Ističe kako osim donacije pet respiratora, sisačkoj Bolnici je donirano i 35 bolničkih kreveta iz Njemačke. Navedena donacija biti će iskorištena za preuređeni odjel Kirurgije. Na navedenim donacijama zahvalio se sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

„Želim reći da je naš cilj ne samo obnoviti zgrade, nego upravo ovu bolnicu dovesti u jedno stanje da doista bude pružala zdravstvenu zaštitu svim stanovnicima naše županije, ali i šire. Naš cilj je bolnicu strateški razvijati u određenim smjerovima koji bi odgovarali ovom području. Mi ne želimo biti KBC, ali želimo ovu bolnicu dovesti na višu razinu. Gledajući stanje prije 20 godina, bolnica je slovila kao mjesto gdje se dolazi umirati, ali prije potresa ova bolnica je bila jedna od kvalitetnijih županijskih bolnica, međutim razoran potres je onemogućio da se dalje razvijamo. Ovog trenutka naš je cilj dovesti i normalizirati u ono stanje kakvo je bilo prije potresa, stvoriti uvjete za smještaj bolesnika, ali stvoriti uvjete za rad ljudi“, rekao je Žinić.

Podsjeća kako sisačka bolnica zapošljava više od 1100 ljudi. „Sada svi nemaju mogućnosti kvalitetnog rada. Ali vrlo brzo nakon samog potresa, nakon 10-tak dana, gotovo sve specijalističke ambulante su proradile. Vrlo brzo smo neke objekte koji su imali manja oštećenja, doveli u funkciju, ali sve zahvaljujući ministarstvima i donatorima. Ovog trenutka zahvaljujem Ministarstvu na doniranih pet respiratora, bolnica će sa ovih pet imati ukupno 16. To je jedan broj koji garantira da u budućnosti nećemo imati problema ukoliko bude trebalo staviti određene pacijente na respiratore“, dodaje Žinić te se zahvalio i na donaciji 35 kreveta iz Njemačke.

Nakon primopredaje donacije, župan Žinić je u pratnji ravnatelja Dujmenovića obišao buduću zgradu Središnjeg paviljona gdje su radovi pri samom završetku.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X