Sjećanje na heroje Domovinskog rata koji su poginuli u Kotar šumi Sjećanje na heroje Domovinskog rata koji su poginuli u Kotar šumi
PETRINJA – Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska tradicionalno u Kotar šumi na području Petrinje organizirala je prisjećanje na... Sjećanje na heroje Domovinskog rata koji su poginuli u Kotar šumi

[g-carousel gid=”21508″ height=”100″ per_time=”3″]

PETRINJA – Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska tradicionalno u Kotar šumi na području Petrinje organizirala je prisjećanje na hrvatske branitelje poginule upravo na području Kotar šume. Kako nam je istaknuo Antun Pereković, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska, to je naša obveza i dužnost.

„Mi obilježavamo ovdje svake godine prisjećanje na naše prijatelje koji su poginuli na ovom mjestu prije 22 godine. Svi su mi isti, naim njih šestorica bili su pripadnici 57.brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“, trojica su bili iz 2.gardijske brigade „Gromovi“ i jedan je bio iz 12.Domobranske pukovnije. Svi su pali na današnji dan za ovo danas što mi imamo. Ovo je naša obveza i dužnost svake godine obilježiti ovaj dan“, rekao je Pereković.

kotarsumaggtekst2

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Kotar šumi položeni su vijenci i zapaljene su svijeće od strane obitelji poginulih branitelja, braniteljskih udruga, kao što su vijence položili i svijeće zapalili i izaslanstva Sisačko-moslavačke županije, Grada Petrinje i Općine Lekenik. Izaslanstvo Grada Petrinje predvodila je zamjenica petrinjskog gradonačelnika Viktorija Kaleb.

„Čast mi je biti ovdje uoči najveće dana za Hrvatsku, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Ovdje mogu reći samo jedno veliko hvala svim hrvatskim braniteljima. Teško mi je danas bilo ovdje i stajati na ovoj vrući, a mogu misliti kako je u tom vihoru i paklu rata bilo teško boriti se i dati svoj život za našu Domovinu“, rekla je Kaleb.

Izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije predvodio je zamjenik župana Ivan Celjak koji je podsjetio kako je Vojno-redarstvena operacija „Oluja“ bila ključna akcija koja je dovela do završetka Domovinskog rata.

kotarsumaggtekst3

„Danas se ovdje prisjećamo bliskosti, prijateljstva i zajedništva svih onih ljudi koji su nam omogućili slobodu, demokraciju i neovisnost. Ovdje u Kotar šumi svoje živote na oltar Domovine položili su pripadnici 57.brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“, pripadnici 2.gardijske brigade „Gromovi“ i pripadnik 12.Domobranske pukovnije. Ovdje je svoj život na oltar Domovine položio i zapovjednik 57.brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“, brigadir Stjepan Grgac koji je uz Predraga Matanovića, koji je bio jedan od zapovjednika „Gromova“, koji je također poginuo u „Oluji“, istinski heroj Domovinskog rata“, rekao je Celjak.

Vijenci su položeni i svijeće zapaljene upravo kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, a na području Kotar šume svoj život su izgubili Stjepan Grgac, zapovjednik 57.brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“, te pripadnici 57.brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“: narednik Ozren Jalžečić, narednik Miroslav Matleković, časnički namjesnik Željko Pauković, satnik Ivica Plevanč, bojnik Milan Jelić, kao i pripadnici 2.gardijske brigade „Grom“ : narednik Vlado Vočanec, narednik Dubravko Bečaj i časnički namjesnik Petar Tukara, kao i pripadnik 12.Domobranske pukovnije bojnik Božan Martan.

kotarsumaggtekst

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.