PETRINJA – Košarkaški klub „Petrinja”, četvrtu godinu za redom, bio je organizator memorijalne utakmice u znak sjećanja na svojeg igrača Mladena Križića – Mlađu...

PETRINJA – Košarkaški klub „Petrinja”, četvrtu godinu za redom, bio je organizator memorijalne utakmice u znak sjećanja na svojeg igrača Mladena Križića – Mlađu koji je preminuo 2012. godine u 29. godini (21.08.1983. – 08.08.2012.)

U sportskoj dvorani Srednje škole Petrinja pod koševima su se, u međusobnom ogledu, okupile dvije generacije petrinjskih košarkaša (Dadini praščići – Mlađini španeri 74:58), a loptu je na početku susreta podbacila Mlađina 12-godišnja nećakinja Patricia.

Prema riječima Dražena Vučića, predsjednika KK „Petrinja”, ovakvi susreti ujedno obilježavaju i početak pripremnog razdoblja petrinjskih košarkaša pred početak prvenstva, te je naznačio: „Ovo je datum kada se svake godine, povodom koji je trebao biti veseo, dakle Mlađin rođendan, taj se datum pretvorio u obilježavanje dana kada nas je Mlađo napustio, ali je s druge strane postao povod prvom okupljanju momčadi pred predstojeću sezonu. Ove godine uspjeli smo okupiti dvije generacije igrača koji su u proteklih 15-ak, 20-ak godina, obilježili petrinjsku košarku. Meni, kao predsjedniku kluba, izrazito je drago vidjeti ih da još uvijek njeguju to zajedništvo i naravno, na današnji dan, uspomenu na Mlađu.”

Među onima koji su se pridružili sjećanju, uz njegovu obitelj i prijatelje, bili su petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i njegova zamjenica Svjetlana Lazić, a gradonačelnik je tom prigodom naglasio: „Danas mi je posebno zadovoljstvo što vas sve skupa mogu pozdraviti iskrenim sjećanjem na našeg Mladena i danas je poseban dan koji je dan sjećanja prema dečku našega grada koji se bavio sportom, koji je bio uzor na svom radnom mjestu i u sportu i koji je na kraju ostavio veliki trag. Neka ovo bude trajna vrijednost košarke, svih mladih ljudi i svih budućih generacija koje dolaze ovdje i znamo da sjećanja uvijek ostaju onima koji su ga najviše voljeli, to je majka, to je obitelj, to su svi prijatelji.”

Dodao je i kako je siguran da sve ono što će raditi u budućnosti, da će raditi s ljubavlju prema sportu, prema gradu, prema onome što je danas lijepa naša domovina kada su u pitanju svi sportovi, kada je u pitanju sve ono što osvajamo na Olimpijadi, a to voli i cijeni naš Mlađo.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.